FOTOGALERIE. Scandal uriaș după tăierea unui stejar de 250 de ani din Grădina Romei

Un stejar, vechi de circa 250 de ani, a fost sacrificat de către firma care se ocupă de reabilitarea Grădinii Romei. Se pare că decizia a fost luată din rațiuni de securitate. Cert este faptul că tăierea stejarului – extrem de simpatizat de sătmăreni – a creat o veritabilă dispută.

În special în rândul comunității maghiare, pentru care copacul pare să aibă un rol sentimental. Pe de altă parte, în ultimii ani, au fost înregistrate mai multe accidente, după ce crengile unor copaci bătrâni s-au rupt și au căzut peste niște copii.

Reamintim faptul că Primăria municipiului Satu Mare a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare în Grădina Romei. Pentru început se pun pavajele și bordurile pe alei, iar apoi va fi înlocuit mobilierul urban.

“Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice reprezintă o prioritate pentru conducerea Primăriei și în 2019! Cea mai importantă zonă de petrecere a timpului liber, parcul Grădina Romei, a intrat în reabilitare. În prezent se pun pavajul și bordurile pe alei, după care urmează să fie înlocuit și mobilierul urban. De asemenea, se va înlocui gardul care împrejmuiește Grădina, astfel că, va fi revitalizată întreagă zonă,” anunță autoritățile locale.

Primăria municipiului a anunțat încă de anul trecut că reabilitarea și modernizarea zonelor verzi din oraș va fi o prioritate. Mai multe parcuri au fost reamenajate și anul trecut.

În bugetul pentru 2019, Primăria municipiului a anunțat proiecte pentru modernizarea Grădinii, dar și pentru realizarea unei uzine de joacă. Peste 200.000 de lei sunt prevăzuți în bugetul din 2019 pentru cele două obiective.

2 Comments on "FOTOGALERIE. Scandal uriaș după tăierea unui stejar de 250 de ani din Grădina Romei"

  1. Acum hai sa ne legam de orice rahat . Daca specialistii silvicultori au considerat ca acest copac este un pericol , inseamna ca asa este . Sa se planteze puieti in schimb . Daca nu ii taie si se intampla accidente , iar sarim cu gura pe ei ca nu isi fac treaba . In tara p.z.ii nimic nu va convine .

    View Comment
  2. Nici o dată nu poți face pe placul tuturor. Dacă autoritățile au dat verdict că este pericol în caz de furtună sau altceva atunci trebuie tăiat. Dacă face vreo victimă, se dă vina pe primărie. Întotdeauna primăria și primarul este de vină pentru tot răul. Noi cetățenii întotdeauna victime. 🙂

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Grădina Romei
FOTO. Grădina Romei, în reabilitare. Ce planuri are Primăria

Închide