FOTO/VIDEO. La mulți ani, Satu Mare! Final apoteotic. Un spectaculos show de lumini

Cu puțin înainte de orele amiezii s-a dat startul ceremonialului militar. Defilarea este punctul de atracție principal pentru miile de sătmărenii care au înfruntat gerul de-afară pentru a sărbători împreună Centenarul la Satu Mare. Tot de 1 Decembrie, la Satu Mare a fost dezvelit și monumentul “Eroului Necunoscut”. Spectacolul folcloric și concertele de seară au fost urmărite și ele de mii de sătmăreni. Finalul zilei de 1 Decembrie a fost marcat printr-un spectaculos show de lumini.

UPDATE 23: 18 Final apoteotic. Un spectaculos foc de artificii

Evenimentele dedicate Centenarului s-au încheiat la Satu Mare cu un spectaculos foc de artificii.

Show-ul pirotehnic a fost dublat de unul de lasere, iar pe clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor au fost proiectate mesaje de unitate, numele unor conducători ai României și bineînțeles, harta țării, după Marea Unire. Asta în timp ce Piața 25 Octombrie au răsunat acordurile Rapsodiei Române de George Enescu.

Mii de luminițe, mult tricolore s-au aprins pe cerul Sătmarului, și au fost admirate nu doar de cei din Piața 25 Octombrie, ci și de sătmărenii care au ieșit cu zecile pe balcoane pentru a vedea spectacolul pirotehnic.

UPDATE 22:00 Pe scenă la Satu Mare, Phoenix cu Nicu Covaci

După recitalul oferit de Elena Gheorghe, pe scena de la Satu Mare a urcat Nicu Covaci. După o scurtă prezentare a formației, sătmărenii au putut asculta multe dintre hit-urile care i-au făcut celebrii pe cei de la Phoenix.

Cei prezenți au cântat alături de solist și câțiva au reușit chiar să obțină autografe și să își facă poze cu Nicu Covaci. Finalul a fost unul pe măsură. Concertul s-a încheiat cu piesa “În umbra marelui urs.”

UPDATE 19:18 Retragerea cu torțe, pe ritmuri de cântece patriotice

Zeci de sătmăreni au fost alături de militari și cadrele MAI când aceștia au defilat cu torțe. În mod simbolic, startul retragerii cu torțe a fost dat chiar la ora 19:18.

Soldații și cadrele MAI au pornit din Piața 25 Octombrie, au înconjurat parcul central, iar comanda a fost preluată în fața Inspectoratului Județean de Poliție.

Pe drumul lor, cadrele MApN și MAI au fost acompaniați de sătmăreni și la final au primit și apaluze.

UPDATE 14:35 S-a dat startul programului artistic de Centenar

Zeci de artiști au urcat pe scena din Satu Mare cu ocazia evenimentelor organizate de Centenar. În prima parte a zilei, Piața 25 Octombrie a răsunat de muzică populară și cântece folk.

UPDATE 14:02 Aplauze pentru Armata Română. Parada de Centenar

Sătmărenii care au înfruntat frigul au aplaudat militarii veniți la paradă. Cadrele MAI și reprezentanții Crucii Roșii, toți au fost primiți cu urale de spectatorii care au așteptat defilarea de pe bulevardul principal. Senzație au făcut și aparatele Aviației Române, primite cu ovații.

UPDATE 12:37 A fost dezvelită statuia “Eroului Necunoscut”, cu salve 

Cu salve, a fost dezvelită statuia “Eroului Necunoscut”. Onorul a fost făcut de oficialitățile sătmărene prezente la eveniment.

VIDEO:

Mii de sătmăreni au fost prezenți și la dezvelirea statuii “Eroului Necunoscut”.

UPDATE 12:33 Depuneri de coroane

Au fost depuse coroane din partea autorităților la statuia lui Vasile Lucaciu

UPDATE 12:15 Ceremonialul militar a început și la Satu Mare

Ceremonialul militar a început cu alocuțiuni despre momentul istoric al Marii Uniri.Ceremonialul militar, cel mai așteptat moment al zilei, a început la orele amiezii. Clopotele bisericilor au bătut de 100 de ori în comemorarea momentului Marii Unirii.

Mii de sătmăreni au ignorat gerul pentru a sărbători împreună Centenarul la Satu Mare. Totul a început în fața statuii lui Vasile Lucaciu, unde s-a dat onorul militar, s-a săvârșit slujba de pomenire și au fost depuse coroane de flori.

Încă de la ora 9:00, pe bulevardul I.C.Brătianu s-au aliniat forțele participante la parada militară. A fost un bun prilej pentru ca sătmărenii să își facă poze cu tehnica din dotarea Armatei Române. În special cei mici au fost impresionați de militarii, polițiștii, pompierii și jandarmii care se pregăteau pentru momentul principal al zilei de astăzi.

În așteptarea Zilei Naționale, sătmărenii și-au arborat la ferestre Tricolorul.

Citește și: 

Programul evenimentelor dedicate Centenarului

1 Comment on "FOTO/VIDEO. La mulți ani, Satu Mare! Final apoteotic. Un spectaculos show de lumini"

  1. IMPRESIONANT ! JOCUL DE LASERE A FOST DE EXCEPȚIE, IMAGINI SIMBOL PENTRU ROMÂNIA, MUZICĂ EMBLEMATICĂ, ÎNTREAGA ZI A FOST O ADEVĂRATĂ SĂRBĂTOARE! FELICITĂRI TUTUROR CELOR CARE AU MUNCIT PENTRU ORGANIZAREA ACESTEI MĂREȚE SĂRBĂTORI A POPORULUI ROMÂN, A TUTUROR CELOR CE TRĂIM ÎN ROMÂNIA. FELICITĂRI CELOR DIN PRESĂ PENTRU RELATĂRI. LA MULȚI ANI ROMÂNIA! LA MULȚI ANI TUTUROR ROMÂNILOR!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre 1 Decembrie, Centenarul Marii Uniri
FOTO/VIDEO. 19:18. Impresionant. Retragerea cu torțe, în aplauzele sătmărenilor

Închide