FOTO/VIDEO. Peste o mie de maghiari au ieșit în stradă, la Satu Mare. Marș cu husari

Ziua maghiarilor de pretutindeni la Satu Mare. Peste o mie de persoane au sărbătorit împlinirea a 171 de ani de la izbucnirea revoluției ungare împotriva Imperiului Habsburgic. Aceștia s-au adunat în Piața Libertății, de unde încep manifestările. 

UPDATE 18:03 Se depun coroane de flori

Instituții, invitați, organizații și unități școlare au depus coroane de flori la busul poetului Petofi Sandor.UPDATE 17:01 Ziua Maghiarilor, moment artistic la statuia lui Petofi Sandor

Participanții la acțiunile organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au ajuns la bustul poetului Petofi Sandor.

A avut loc și o mică schimbare a programului. De la bustul poetului Petofi Sandor, procesiunea se va desfășura înapoi, spre Teatrul de Nord, unde este programat un eveniment festiv și un simpozion. Cu această ocazie se va înmâna decorația ”Laleaua de argint” celor de la UDMR Satu Mare.

UPDATE 16:40 Husarii au pornit spre parcul în care se află statuia Petofi Sandor

Sute de sătmăreni participă la procesiunea prin centrul vechi al orașului.


Ziua maghiarilor de pretutindeni la Satu Mare a fost sărbătorită de sute de persoane. Evenimentul este organizat de către UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari. La eveniment participă președintele județean al UDMR, președintele CJ Pataki Csaba, respectiv președintele municipal al UDMR, primarul Kereskenyi Gabor.

Manifestările au început, în jurul orei 16.30, printr-o ceremonie de depunere coroane de flori placheta închinată lui Petofi Sandor, amplasată pe o clădire de lângă Ceasul Electric.

Marș cu husari la Satu Mare

Sutele de participanți, în frunte cu husarii din comuna Diosig, județul Bihor, vor merge în procesiune până în Piața Eroii Revoluției, la bustul lui Petofi Sandor, unde va avea loc un scurt moment artistic, respectiv depuneri de jerbe. În final, de la ora 18.30, este programat un eveniment festiv și un simpozion la Teatrul de Nord. Ocazie cu care se va înmâna decorația ”Laleaua de argint” celor de la UDMR Satu Mare.

Desfășurare de forțe pentru siguranță

Efective importante ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, acționează în tot județul.

Pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic, în intervalul orar 16.00 – 18.30 sunt aplicate restricţii de circulaţie în următoarele zone:

– Accesul în Piaţa Libertăţii va fi restricţionat începând cu ora 15,45 dinspre străzile Horea, Calea Traian şi Ştefan cel Mare;

– În continuare, după ora 16,00 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe străzile adiacente bulevardului Ştefan cel Mare – strada Iuliu Maniu, strada Marsilia, strada Ioan Slavici, strada Ceahlăului şi strada Rândunelelor, până la Piaţa Eroilor Revoluţiei, unde în acelaşi interval orar vor fi aplicate restricţii de circulaţie în zona parcului.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Peste o mie de maghiari au ieșit în stradă, la Satu Mare. Marș cu husari"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre UDMR
SONDAJ în județ! UDMR, lider detașat. PNL pe doi, PSD pe locul al treilea

Închide