FOTO/VIDEO. PREMIERĂ! Imagini din avion cu centura Sătmarului. Lucrări intense

Asociația Pro Infrastructura prezintă o premieră absolută: prima filmare din avion a Variantei de Ocolire Satu Mare, cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție!

Lucrările la șoseaua de 19,54 km sunt realizate de asocierea de companii italiene Itinera-Collini. Deși contractul în valoare de 304 milioane lei fără TVA a fost semnat la sfârșitul lui 2015, autorizația de construire a fost obținută abia pe 28.06.2018, antreprenorul înregistrând o mobilizare bună și un avans semnificativ până în prezent.

Din cei aproape 20 de km ai centurii, 14 km vor fi la profil de două benzi pe sens și separator median, iar restul vor avea o singură bandă pe sens. Proiectul mai cuprinde două noduri rutiere denivelate și un pod peste Râul Someș în lungime de 650 m.

Termenul de execuție este de 18 luni, dar o estimare realistă pentru finalizarea șantierului este trimestrul IV al anului 2020, din cauza volumului mare de muncă și a complexității lucrărilor rămase.

”Solicităm în continuare constructorilor și oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere seriozitate maximă pentru buna derulare a contractului, în așa fel încât Municipiul Satu Mare să fie eliberat cât mai rapid de traficul de tranzit”, susțin cei de la Asociația Pro Infrastructura.

1 Comment on "FOTO/VIDEO. PREMIERĂ! Imagini din avion cu centura Sătmarului. Lucrări intense"

  1. Lucrarile de construire a drumului de centura din zona strazii Ratu Mare, Balta Blonda au fost suspendate datorita lipsei de fonduri. Cel putin asa am fost informat. Inseamna ca si celelalte lucrari vor fi suspendate sau au fost deja suspendate deoarece fac parte din acelasi proiect. Rog presaSM sa verifice aceste informatii sa stim daca intr-adevar vom avea sosea de centura in viitorul apropiat sau nu. Stiu ca primaria nu are nici o vina ca acesta este un proiect finantat de Stat.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre centura Satu Mare
FOTOGALERIE. Lucrări intense la noul pod peste Someș, în municipiul Satu Mare

Închide