FOTO/VIDEO. Sătmărenii au ieșit în stradă. Protest pe “Autostrada Codrului”

Zeci de persoane s-au adunat să protesteze față de starea proastă a drumului județean cunoscut ca “Autostrada Codrului”. Sătmărenii spun că s-au săturat să își strice mașinile prin gropile devenite adevărate cratere, în plus, spun protestatarii, lucrările efectuate sunt de proastă calitate, iar autoritățile tot nu au venit cu soluții pentru îmbunătățirea calității aerului. 

Protestele se țin lanț în localitățile aflate pe traseului drumului județean cunoscut drept “Autostrada Codrului”. Oamenii s-au săturat să ajungă cu mașinile în service din cauza stării proaste a drumurilor. Nemulțumiri sunt și de lucrările care se află în executare. Locuitorii spun că ele sunt de proastă calitate, nu se fac potrivit normativelor, iar primele ploi au demonstrat deja asta. Stratul criblură a fost pur și simplu spălat de ploaie, zic oamenii, iar în urmă au rămas gropile transformate în cratere.

Nu doar starea proastră a drumurilor îi nemulțumește pe sătmărenii ieșiți la proteste. Infrastructura proastă și lucrările efectuate îi îneacă în praf. Protestatarii au spus că vara abia dacă puteau ține geamurile deschise, în ciuda căldurii persistente, iar mizeria de pe mașini arată câte suspensii se află în aerul care uneori devine abia respirabil.

Oamenii ieșiți la proteste au tras și un semnal de alarmă subliniind că starea proastă a drumurilor și slalomul printre gropi sunt un pericol pentru participanții la trafic.

Protestatarii au cerut o rezolvare rapidă pentru traseul  Satu Mare (DJ 193) – Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).

Nu este primul protest din acest an. Și în vară, mai mulți locuitori s-au adunat pentru a-și striga nemulțumirea față de acțiunile Consiliului Județean. Alături de cetățeni au fost și transportatorii, enervați și ei de starea proastă a drumului.

Pentru a da voce nemluțumirilor, locuitorii din zonă și-au făcut și grupuri pe rețelele de socializare, unde postează fotografii, filmări dar și imagini cu proteste inedite, tot într-o încercare de a trage un semnal de alarmă.

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Sătmărenii au ieșit în stradă. Protest pe “Autostrada Codrului”"

  1. Votati psd in continuare ca si pana acuma si poate veti avea drum cu asfalt sau nu cine stie

    View Comment
  2. Dorian Vasile | noiembrie 7, 2019 at 17:27 |

    nu mai plătiți taxe și impozite numai acceptați autoritățile

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare
Protest în Amați, pe Autostrada Groazei. Lucrările spălate după prima ploaie

Închide