FOTO/VIDEO. Someșul, tot mai aproape de dig, în municipiul Satu Mare

Precipitațiile abundente din ultima perioadă au crescut debitul Someșului. În zona municipiul Satu Mare, apele au ajuns în zona inundabilă și sunt tot mai aproape de dig. 

Debit crescut pe râul Someș în urma precipitațiilor abundente din ultima perioadă. Hidrologii au avertizat asupra faptului că se vor înregistra probleme pe afluenții inferiori, încă de săptămâna trecută. În zona centrală a municipiului Satu Mare, apele se apropie tot mai mult de dig, dar hidrologii nu au mai emis atenționări de inundații, iar informarea meteo de vreme rea este pe cale să expire.

Reamintim faptul că Someșul a ieșit din matcă și s-a revărsat peste drumuri agricole și culturile oamenilor din zona Pomi – Seini. Sute de agricultori au fost afectați de acest fenomen, iar specialiștii atrag atenția că debitul Someșului este în creștere.

FOTO. Someșul, tot mai aproape de diguri în municipiul Satu Mare

Potrivit specialiștilor din cadrul Administrației Naționale Apele Române, debitele pe cursurile mijlocii şi inferioare ale Crasnei și Someşului sunt astăzi în creştere prin propagare. Debitele se situează în jurul și peste mediile multianuale lunare.

Peste COTELE DE INUNDAŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Tur – Călinești Oaș (420+15)-jud. SM, Turulung (420+62)-jud. SM și Micula (310+102)-jud. SM, Crasna – Domănești (500+14)-jud. SM.

Peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Crasna – Berveni (490+72)-jud. SM.

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureș.

Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri mici din jumătatea de nord a ţării, cu depășiri, izolate, ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de averse torențiale, prognozate şi propagării.

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Someșul, tot mai aproape de dig, în municipiul Satu Mare"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre inundație, inundații, municipiul Satu Mare
FOTO/VIDEO. Scandal în centrul Sătmarului pentru un loc de parcare. Trafic blocat

Închide