HARTĂ. Zonele cele mai poluate fonic din Satu Mare. Peste limita admisă

Primăria municipiului Satu Mare a publicat harta de zgomot a municipiului Satu Mare. Zonele cele mai poluate fonic, cu depășiri ale limitelor maxime admise, sunt la intrările în municipiul Satu Mare, respectiv în zona Centrului Vechi, pe străzile I.C. Brătianu, Transilvania sau Piața Libertății.

Potrivit documentului, depășiri ale valorilor maxime permise (60 dB) pentru traficul rutier se evidențiază în următoarele zone:– str. Ady Endre;
– str. Caişilor;
– str. Careiului;
– str. Cloşca;
– bd. Henri Coandă;
– bd. I.C. Brătianu;
– str. Ioan Slavici;
– bd. Lalelei;
– Piața Libertăţii;
– bd. Lucian Blaga;
– str. Martirilor Deportaţi;
– str. Nicolae Golescu;
– bd. Octavian Goga;
– str. Odoreului;
– pod Decebal;
– pod Golescu;
– str. C.A. Rosetti;
– str. Stefan Cel Mare;
– str. Calea Traian;
– bd. Transilvania;
– bd. Unirii;
– str. Vasile Lucaciu.7 Comments on "HARTĂ. Zonele cele mai poluate fonic din Satu Mare. Peste limita admisă"

 1. Și? Harta asta e gata de 6-7 ani! S-a făcut și ”dezbatere publică” la care n-a venit nimeni. Dar primăria ce a făcut pentru a remedia problema? Că sunt acolo niște măsuri propuse ca la orice studiu.

  View Comment
 2. Pe Botizului e cel mai mare zgomot, din cauza placilor de beton de pe carosabil. E horror! Ziua, noaptea! Camioane care merg cu viteza foarte mare!

  View Comment
 3. Locatarii strazii | septembrie 26, 2018 at 20:59 |

  Dar pe str. C.A. ROSETTI ce aveti de gand cu traficul asta infernal. Efectiv nu se poate locui pe acea strada, nu poti iesi din curte cu masina, foarte greu poti traversa strada, este inadmisibil ce se intampla. Vom bloca strada daca nu se vor lua masuri urgente. Nu se mai poate asa ceva!!!

  View Comment
 4. cel mai mare zgomot e pe Baritiu unde noapte merg vitezomanii cu viteta peste 100 de kilometrii dar ziua nu poti iesii din curte ! Politia putea iesii fuecare noaptea cu radarul de pistol cā ar avea multi clienti !

  View Comment
 5. Voi care comentați nu spun că nu e zgomot la voi dar haideți vă rog pe Goga unde stau eu și TIR-ul trece în viteză la 1 m de geam și am măsurat 75 dB seara cu geam închis la 1,5 m, atenție trebuie să fie 25 db în dormitor după ora 22! Cu măsurătoare pe bani de la Sanepid, casă termo și fonoizolată! Și primăria mai vrea să lățească drumul la 60-70 cm de casă! Un buncăr nu rezistă la trafic nu o casă, cât o fi ea de consolidată! Trebuie scos traficul greu urgent că din ăsta noi, sătmărenii oricum nu câștigăm nimic. Doar nervi.

  View Comment
 6. @comentator
  Consatene te rog accepta despagubirea de la primarie, ca de banii aia iti construesti in alta parte, din cauza a voastra a celor care nu acceptati sa va mutati de pe acea strada sufera un judet intreg

  View Comment
 7. @Sătmărean, exact aici este confuzia cred că întreținută de primărie cu care suntem în litigiu. Din această cauză o să scriu cu majuscule cu scuzele de rigoare.
  NICI NU SE PUNE PROBLEMA DESPĂGUBIRII DE CARE VORBEȘTI, NICI NU S-A PUS ÎN DISCUȚIE ACEST LUCRU NICIODATĂ OFICIAL. CONFORM POZIȚIEI PRIMĂRIEI PE DOMENIUL PUBLIC EI FAC CE VOR, ASTA SUSȚIN ȘI ÎN PROCES, DECI POATE SĂ-ȚI BAGE TIR-UL ÎN CASĂ! Conform primei sentințe dată de Tribunalul Satu Mare noi nu suntem afectați de lățire, exact așa scrie, deci primăria poate face ce vrea ?!?!
  Și mai e un lucru, stau în casa lui socru care a construit casa prin 62-63. Acum are 80 de ani. Deci dacă primăria insistă pe proiect va trebui să scoată pe moșul de 80 de ani cu bomba din casă. Eu am încercat să-i explic dar degeaba. Va fi circ atunci.
  Deci repet, de despăgubire și demolare case nici vorbă în proiect, desființează spațiul verde și lasă un trotuar de sub 1 m lățime și parcă pun balustradă metalică Dar și asta la insistențele noastre. Acum probabil iar va trebui să dăm primăria în judecată pentru că ei insistă, lățesc drumul, în case nu se mai poate locui, ei nu ne despăgubesc, casele nu se mai pot nici vinde. Deci clar este pagubă la noi.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre harta de zgomot
victimele POLUĂRII FONICE
FOTO. Mii de sătmăreni sunt victimele poluării fonice. Care sunt cele mai periculoase zone

Închide