Ioana Bran a votat pentru Comisiile de anchetă: “Cei responsabili trebuie să dea răspunsuri”

Pensii speciale vot Ioana Bransursa: Ioana Bran/Facebook

Deputatul sătmărean Ioana Bran a precizat că a votat astăzi pentru înființarea a două comisii de anchetă. Una dintre comisii va verifica modul în care s-a făcut deplasarea muncitorilor români sezonieri, iar o altă comisie va verifica achizițiile publice făcute în timpul epidemiei Covid-19. 

Ioana Bran precizează că a votat pentru cele două comisii pentru că cei responsabili sunt datori în fața cetățenilor să răspundă întrebărilor adresate și ignorate pe timpul stării de urgență. De la modul în care s-a asigurat transportul pentru cei care au plecat la muncă în străinătate, la felul în care s-au derulat achizițiile publice, toate vor trebui explicate în fața reprezentanților din Parlament.

“Am votat astăzi pentru înființarea a două Comisii parlamentare de anchetă. Este vorba despre două teme intens vehiculate în ultimele luni și care au iscat dezbateri aprinse în societate: deplasarea muncitorilor români sezonieri la cules de sparanghel și achizițiile publice făcute de instituțiile statului de la declanșarea epidemiei de Covid-19. Cei responsabili trebuie să dea răspunsuri la multe întrebări, cum ar fi: cum a fost posibil ca, în timp ce erau în vigoare ordonanțele militare, mii de români să poată circula înghesuiți în autocare, trenuri și avioane și să aibă cale liberă spre fermele europene? Cât costă, de fapt, măștile de protecție, aparatele, dezinfectantul… de unde sunt cumpărate, cum sunt distribuite? Vor fi mai multe întrebări și sunt sigură că răspunsurile sunt așteptate de toți românii”, precizează deputatul Ioana Bran.

Parlamentarul subliniază faptul că anchetele nu sunt demarate pe baza unor idei preconcepute, dar trebuie să existe transparență atunci când vine vorba de modul în care este cheltuit banul public și felul în care sunt tratați cetățenii României.

“Cele două comisii sunt necesare și este datoria noastră, ca reprezentanți direcți ai cetățenilor, să clarificăm aceste controverse. Iar Parlamentul poate și trebuie să se implice acolo unde românii au de suferit, sunt tratați incorect sau banii lor sunt cheltuiți pe lângă lege. Nu spun că e așa în aceste două cazuri. Dar trebuie verificat și asta vom face”, a mai spus Bran.

1 Comment on "Ioana Bran a votat pentru Comisiile de anchetă: “Cei responsabili trebuie să dea răspunsuri”"

  1. de câte ori ati facut anchete rezultatul a fost zero ,mergeți și adormiți in continuare,ex comisia na na cu basescu.totul zero ,minciuni ,veniți după voturi.mincinosilor.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Deputat Ioana Bran
Organizatorii de concerte și petreceri riscă să rămână fără autorizație de funcționare

Închide