Județul Satu Mare, târât într-un scandal politic și imobiliar de milioane de euro

Autoritățile sătmărene au fost luate prin surprindere de scandalul iscat între actualul ministru al Dezvoltării și fostul secretar de stat al Vioricăi Dăncilă, Radu Cristescu. Președintele Pataki Csaba a declarat că cei din comisia însărcinată cu verificarea celor trei clădiri propuse ca viitor sediu încă lucrează și verifică parametri tehnici, iar o decizia nu a fost încă luată. 

Scandalul care s-a lăsat cu o vizită a ministrului Dezvoltării la DNA vineri dimineața a luat prin surprindere autoritățile sătmărene. Președintele Consiliului Județean a precizat pentru PresaSM că nu a fost întrebat despre situația procesului de evaluare, iar comisia însărcinată cu identificarea noului sediu nu a luat încă o decizie cu privire la care dintre cele trei clădiri va deveni viitorul sediu al Bibliotecii Județene.

PSD Satu Mare l-a acuzat pe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării de lipsă de transparență și profesionalism, ceea ce i-a reproșat și Radu Cristescu într-o emisiune televizată.Ministrul s-a apărat și a precizat că atunci când a fost întrebat de destinația celor peste două milioane de euro pe lista ședinței de guvern se aflau mai multe rectificări bugetare și așa a ajuns să spună că banii sunt necesari pentru un spital și nu pentru o bibliotecă, așa cum ar fi fost corect.

Social democrații au acuzat și faptul că banii vin din Fondul de rezervă, și spun că sumele ar trebui să meargă, de exemplu,  spre “situații de urgență, cum ar fi avertizarea de aseară a OMS referitoare la coronavirus.”

Guvernul Dăncilă a fost cel care a promis banii pentru viitorul sediu al Bibliotecii Județene, iar banii urmau să vină de la Ministerul Culturii. Suma de peste 2 milioane de euro care trebuia să ajungă la Satu Mare nu apărea în bugetul prezentat de ministrul de la vremea respectivă, iar banii, cel mai probabil, urmau să vină tot grație unei rectificări de buget.Fii primul care comentează! despre "Județul Satu Mare, târât într-un scandal politic și imobiliar de milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Biblioteca Județeană, Consiliul Județean Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare duce un ministru la declarații în fața DNA. Din proprie inițiativă

Închide