Képgaléria. Épül a harmadik híd első tartóoszlopának talapzata


Szerda reggeltől kezdődően több mint 200 tehergépkocsi szállítja a szükséges betont a Szamos átívelő, Strand utcai híd első tartóoszlopának a talapzatához. A napokban közel 2.400 köbméternyi beton lesz felhasználva az első tartóoszlop körülbelül 4 méter magas talapzatának az elkészítéséhez, valamint 180 tonnányi vas.

„Az utóbbi harminc év legnagyobb szatmárnémeti beruházásának lehetünk a szemtanúi. Rengeteg háttérmunka van emögött, amiért köszönet jár az RMDSZ parlamenti képviselőinek is, hiszen mindig támogattak bennünket, bármilyen probléma adódott az elmúlt négy évben. Ha kellett miniszterekkel, ha kellett hivatalnokokkal egyeztettek Bukarestben, hogy végre megvalósulhasson a szatmáriak több évtizedes álma.” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester. „A kivitelező több mint 200 tehergépjárművet használ ezen munkafázis elvégzésére, és ez is jelzi, hogy egy olyan cégre bíztuk a híd építését, amely megfelelő minőségre képes, ugyanakkor be tudja tartani a határidőket is. A 640 méter hosszú híd elkészítésére 2,5 éve van az ausztriai Strabagnak, és összesen 168 millió lejbe kerül.” – mondta a városvezető.

Az új híd négy sávos lesz, és két tartóoszlop tartja majd acélsodronyok segítségével, de gyalogosok és kerékpárosok is könnyedén és biztonságosan közlekedhetnek rajta.

A felmérések szerint a Decebal hidat használó személyautó-forgalom harminc százalékát fogja átvenni, miközben nem terheli le a meglévő úthálózatot.

A megyeszékhelynek a folyó bal partján lévő vonzáskörzetét illetően a Szamos menti minden településről érkezők vagy oda tartók Pálfalvától Barlafaluig erre a hídra fognak majd felkanyarodni, ha nem a bal parti lakótelepeken vagy a Károlyi úton akad dolguk. De átjutni a városon ezt a hidat használják majd azok is, akik a Carpaţi lakótelepeken vagy a 17-es lakótelepen laknak.Fii primul care comentează! despre "Képgaléria. Épül a harmadik híd első tartóoszlopának talapzata"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre a harmadik Szamos–híd
Megkezdődött a harmadik Szamos–híd építése

Închide