Klaus Iohannis: PSD a creat cu cinism această criză sanitară. Cei care nu respectă regulile vor fi amendați


Președintele Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă în contextul în care România a înregistrat un nou record de cazuri noi. Șeful statului a arătat din nou cu degetul spre cei din PSD, despre care spune că a luat decizii politice care au dus la actuala criză sanitară cu care se confruntă țara. Iohannis a mai precizat și că, după discuția cu reprezentanți ai MAI, vor fi amendate acele persoane care nu respectă regulile sanitare. 

Klaus Iohannis a lansat un atac fără precedent la adresa PSD, un partid pe care îl consideră responsabil de lipsa legislației care ar fi putut controla răspândirea epidemiei.

“Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”, a spus șeful statului.

Șeful statului îi consideră responsabili pe cei din PSD

Rezultatele lipsei de legislației a dus la creșterea numărului de cazuri, a argumentat Klaus Iohannis dând ca exemplu datele statistice despre îmbolnăvirile zilnice înregistrate de România.

“Guvernului i s-au luat din mână legile timp de aproape trei săptămâni și, practic, nu a putut să gestioneze așa cum a trebuit criza. PSD, cu un cinism inimaginabil, a tras de timp și a creat această situație în Parlament. Dar de ce? De ce a făcut PSD acest gest de un cinism inimaginabil? Dragii mei, explicația este cutremurător de simplă. PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. Încă o dată PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. Ce să mai spui! Pentru PSD nu contează că mii de români s-au îmbolnăvit, că sute de români au murit, pentru PSD a fost important să creeze o criză ca să aibă pentru ce critica Guvernul. Acesta este PSD-ul, aceasta este explicația și vă rog să o țineți minte,” a mai spus Iohannis.

Amenzi pentru cei care nu respectă regulile

Șeful statului a spus că se vor lua măsuri ferme împotriva celor care nu respectă regulile sanitare, dar a ținut și să mulțumească românilor care au înțeles rolul important pe care îl au în stoparea pandemiei.

“Știți că am avut ieri o discuție cu guvernanții, astăzi am avut o discuție foarte aplicată cu ministrul Afacerilor Interne, cu doi secretari de stat care se ocupă de zona poliției și de zona situațiilor de urgență. Și am convenit că este momentul să fim extrem de fermi, extrem de aplicați. Dragi români, toate studiile sociologice pe care le-am văzut arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează, poartă mască, păstrează distanță. Vă mulțumesc! Marea majoritate dintre voi ați înțeles că avem nevoie de disciplină. Cei care nu au înțeles vor fi amendați. Este obligatoriu ca toată lumea să respecte normele pentru ca noi toți să putem stăpâni această boală, pentru ca noi toți să putem stăpâni această pandemie. Eu, Guvernul, autoritățile știm ce avem de făcut, Internele știu ce au de făcut, ministrul Sănătății, Ministerul Sănătății știe ce are de făcut, Departamentul Situațiilor de Urgență pregătește spitalele. Avem peste 800 de paturi pregătite pentru terapie intensivă. La momentul acesta deja jumătate sunt ocupate. Atenție! Avem nevoie de măsuri foarte ferme. Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca împreună să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară, creată cu cinism de un partid din România. Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a conchis șeful statului.Fii primul care comentează! despre "Klaus Iohannis: PSD a creat cu cinism această criză sanitară. Cei care nu respectă regulile vor fi amendați"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus Satu Mare
COVID-19 Satu Mare: Trei cazuri noi de coronavirus în județ. Nou record la nivel național

Închide