La loc comanda! Zona metrolopolitană nu există. Trebuie declarație la ieșirea din localități


Cu toate că în județul Satu Mare a fost înființată o Zonă Metropolitană, în 27 aprilie 2013, de către 30 de localități membre care cuprinde 50,95% din suprafața totală a județului, Instituția Prefectului Satu Mare susține că nu există așa ceva, cel puțin din punct de vedere juridic. 

Astfel, sătmărenii au nevoie de declarație pe propria răspundere când circulă între aceste zone! Cu toate astea, luând în considerare situația de pe teren, autoritățile încearcă acum să găsească soluții pentru a include în zona meteopolitană comunele situate în jurul municipiului Satu Mare. O decizie în acest sens, spune Prefectura Satu Mare, se va lua până pe 19 mai.

”În județul Satu Mare, în acest moment nu este definită juridic o arie administrativ-teritorială a zonei metropolitane. Împreună cu specialiști din cadrul Consiliului Județean Satu Mare se analizează posibilitatea asimilării zonelor periurbane, respectiv a comunelor situate în jurul orașelor ca zone metropolitane, în cadrul cărora să se aplice prevederile din anexa la Hotărârea CNSU nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV-2. Urmează ca lista unităților administrativ-teritoriale din cadrul zonei metropolitane să fie clarificată și comunicată publicului până cel târziu marți, 19 mai 2020”, spune Prefectura Satu Mare.

La fel ca și în cazul altor municipii, sătmărenii care lucrează în oraș dar au reședința în comunele învecinate trebuie să aibă declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitățile de domiciliu


Un nou model de declarație pe propria răspundere va trebui completat de persoanele care doresc să iasă din localitățile de domiciliu.

DESCARCĂ prin CLICK AICI


Potrivit fostului proiect al Zonei Metropolitane Satu Mare, aceasta este formată din municipiul Satu Mare (reședința județului Satu Mare), Municipiul Carei, orașele Livada, Tășnad, Ardud și alte 26 de localități: Foieni, Berveni, Cămin, Moftin, Craidorolț, Cehal, Terebești, Doba, Socond, Beltiug, Viile Satu Mare, Păulești, Culciu, Valea Vinului, Dorolț, Agriș, Micula, Lazuri, Odoreu, Apa, Orașul Nou, Racșa, Gherța Mică, Turț, Medieșul Aurit, Vama.3 Comments on "La loc comanda! Zona metrolopolitană nu există. Trebuie declarație la ieșirea din localități"

 1. UnGuru Power | mai 17, 2020 at 05:24 |

  Zona Metropolitană Satu Mare
  2013-01-08 15:01:25
  Zona Metropolitană Satu Mare

  Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a convocat astăzi, 8 ianuarie, întâlnire cu primarii localităţilor situate pe o rază de 40 de km de municipiul Satu Mare, pentru a definitiva structura de bază a Zonei Metropolitane.
  Au fost prezenţi primarii localităţilor: Beltiug, Micula, Lazuri, Dorolţ, Terebeşti, Păuleşti, Viile Satu Mare, Craidorolţ, Ardud, Culciu, Valea Vinului, Medieş, Apa, Livada, Vetiş, Agriş.

  http://www.satu-mare.ro/stiri/zona-metropolitana-satu-mare

  Prefectul oare nu stie ce se intampla in judet?
  Sau pe pagina primariei SM?

  View Comment
 2. Metropolitanu | mai 17, 2020 at 11:23 |

  Tov. Perfect sa studieze legea, daca el nu are nevoie de declaratie de deplasare il doare la basca. Sa nu dezinformeze, exista lege in acest sens! Sa-si faca timp urgent pt. stabilirea si anuntarea populatiei in aceasta privinta!

  View Comment
 3. Zona Metropolitană Satu Mare
  Anul înfiinţării: 2013

  Municipiile Satu Mare și Carei, Orașe: Ardud și Tășnad, Comune: Agriș, Apa, Beltiug, Berveni, Căpleni, Craidorolț, Culciu, Doba, Dorolț, Foieni, Gherța Mică, Lazuri, Medieșu Aurit, Micula, Moftin, Odoreu, Orașu Nou, Păulești, Terebești, Turț, Valea Vinului și Viile Satu Mare

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre stare de alerta
Patronii din Satu Mare s-au pregătit să deschidă terasele. Alții încearcă alte soluții

Închide