Lista țărilor din “zona galbenă”, actualizată. Carantină pentru cei care vin din Spania

INSP a publicat noua listă cu țările din zona galbenă, cele pentru care este obligatorie carantina la domiciliu. Spania inițial figura pe lista oficială, dar cu câteva ore înainte ca măsurile să intre în vigoare, Comitetul Național Pentru Situații de Urgență a decis eliminarea Spaniei de pe listă.

UPDATE 20:30 Cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare, CNSU a decis scoaterea Spaniei de pe listă

CNSU a decis luni seara, cu câteva ore înainte ca măsurile să intre în vigoare, scotarea Spaniei de pe lista cu statele din “zona galbenă”.


Știrea inițială

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizată lista cu țările din zona galbenă, cele pentru care se impune carantina la domiciliu. Pe listă a fost introdusă și Spania, țară care se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri. De la începutul epidemiei și până în prezent, Spania a înregistrat peste 300.000 de cazuri de COVID-19, iar peste 28.000 de persoane și-au pierdut viața.

Numărul cazurilor din statul iberic a crescut pe parcursul săptămânii trecute, iar în cursul zilei de vineri au fost raportate peste 4.500 de cazuri noi. Societatea civilă a solicitat anchete cu privire la modul în care a fost gestionată epidemia de către politicieni.

Pentru stabilirea acestei liste galbene se ține cont de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori. Aceasta trebuie să fie mai mare decât cea înregistrată în România în perioada similară.

Lista se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, de către Institutul National de Sănătate Publică și se aprobă de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.Fii primul care comentează! despre "Lista țărilor din “zona galbenă”, actualizată. Carantină pentru cei care vin din Spania"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Șapte județe din România, pe lista “zonelor de risc” din Germania

Închide