Mai repede la Budapesta și cu trenul din nord-vestul României. Ungaria a lansat licitația

Ungaria a investit mult în ultimii ani în modernizarea infrastructurii feroviare. Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii a anunțat licitația și pentru electrificarea liniei dintre Püspökladány și Oradea. 

Sătmărenii vor putea lua trenul din Oradea dacă vor să ajungă mai repede la Budapesta. Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii (NIF) din țara vecină a deschis licitația pentru electrificarea a 55.6 km de cale ferată, care astfel va suporta viteze de peste 100 km/h, plus modernizarea a 35 de km din cei 55.6 km, titrează cei de la International Railway Journal. Practic, vecinii se așteaptă ca odată finalizate totate investițiile feroviare, pe ruta Budapesta-Oradea, trenurile să circule cu viteze de 160 de km/h.

Și gara din Püspökladány, cea care va face legătură de mare viteză cu Oradea, va intra în modernizare primind tehnică nouă.Linia ferată între Berettyóújfalu – Biharkeresztes a fost deja modernizată, până la granița cu România.

Potrivit licitației, ofertele pot fi depuse până în luna octombrie, iar firma executantă va avea la dispoziție 36 de luni pentru finalziarea lucrărilor. Proiectul este susținut prin fonduri europene.

Ungaria este doar una dintre țările care au încercat să profite din plin de banii europeni puși la dispoziție pentru modernizarea infrastructurii de transport feroviar. Majoritatea liniilor care duc spre Capitală au intrat în reconstrucție, iar linia spre Oradea, au precizat autoritățile, este importantă pentru că ea face legătura cu regiunile din România. De la Oradea, trenul de mare viteză ar trebui să ajungă la Cluj, Brașov și București.

Uniunea Europeană, prin programele dedicate infrastructurii feroviare, promovează trenurile de mare viteză ca transport alternativ.2 Comments on "Mai repede la Budapesta și cu trenul din nord-vestul României. Ungaria a lansat licitația"

  1. Bine fac ! Nu doar hotie la drumu’ mare ! Asa vom fi iar parte a sfantei coroane al lui Stefan !

    View Comment
  2. Satu Mare – Oradea cu trenul Regio cca 3 ore. Cu atoturism cca 1,5-2 ore.

    Satu Mare – Budapesta cu autocarul sau autoturismul cca 4 ore.
    Vestea-i bună dar Sătmărenii nu prea beneficiază.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Oradea, tren
Accident mortal în județul Satu Mare. Bărbat spulberat de tren

Închide