”Miserupismul” unor medici și asistente din Satu Mare, fără leac. Ce spune președintele CJ

Preșeședintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că instituția pe care o conduce nu poate face prea multe în ceea ce privește atitudinea reprobabilă a unor cadre medicale față de pacienți. Și asta pentru că nu ar exista pârghii legale.

”Noi nu prea avem competențe legale de a le reproșa. Ei sunt cu legile și cutumele lor”, a spus Pataki Csaba, la întrebarea reporterului PresaSM.

Lipsa de respect față de pacienți a unor medici, asistenți, infirmieri sau brancardieri ar putea fi eliminată din rândul personalului medical prin puterea exemplului personal. Mai exact, spune Pataki Csaba, așa cum personalul medical este solidar când își cere drepturile, la fel trebuie să se comporte și când există derapaje de comportament. Adică,

”Ei ar trebui să funcționeze ca și un colectiv și să încerce să ridice standardul între ei. Când aveau probleme erau foarte solidari. Această solidaritatea trebuie să meargă și în acest sens, adică să se preia exemplele bune în ce privește atitudinea personalului medical și auxiliar față de bolnavi”, a spus președintele Consiliului Județean.

Pataki Csaba a mai spus că o vorbă bună contează mai mult decât medicamentația.

”Sunt oameni și oameni. Important ar fi să facă diferența atunci când se exprimă între ei sau când se exprimă față de pacienți. De multe ori, o vorbă bună și un gest uman face mai mult decât cel mai scump medicament. Dar asta se poate da doar prin puterea exemplului, de la șefi și până la ultimul angajat. Ar trebui să se facă și un pic de educare, cu ghilimelele de rigoare. Îmi cer scuze față de personalul din sănătate, care știu că au peste 20 de ani școală”, a conchis Pataki Csaba.

2 Comments on "”Miserupismul” unor medici și asistente din Satu Mare, fără leac. Ce spune președintele CJ"

  1. Cel mai grav este ca pe langa “miserupism” s-a dovedit ca au si o doza imensa de “habarnism” . A doua varianta doare infinit mai mult ca prima deoarece nu o poti anula cu 100 € . Cand esti la anaghie , dai cat nu face . Problema este ca degeaba ii dai unuia care n-are habar de meserie .

    View Comment
  2. Spitalele din Satu Mare, cu excepția TBC, sunt celebre în țară pentru acest ”miserupism”. Există o fișă a postului pentru fiecare angajat, acolo ar trebui să fie scris clar, alături de obligația de profesionalism: comportament amabil, respectuos față de pacienți. Trei abateri, desfacerea contractului de muncă, scrie chiar și în codul muncii. Desigur, se spune că nu avem cadre medicale, dar decât jeguri…mai bine fără!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre medici
Plată informală sau șpagă în spitale?! Ce spun unii medici și asistente

Închide