Neglijență foarte gravă la Grădinița Gulliver din Satu Mare! Copilaș (3 ani) dus la Urgență

Un nou caz revoltător a avut loc la Grădinița Gulliver din municipiul Satu Mare. După ce în luna septembrie un copil a ajuns pe stradă, de această dată un alt copil, în vârstă de circa trei ani, a ajuns direct la Urgență.

Părinții, anunțați de educatoare

Potrivit informațiilor PresaSM, totul s-a întâmplat în cursul zilei de luni, 7 octombrie, atunci când unul dintre părinții a fost sunat de către una dintre educatoarele de la Grădinița Gulliver, transmițându-i că minorul a ingurgitat o “pastilă” de cloramină.

Părinții au ajuns în scurt timp la grădiniță, l-au luat pe minor și l-au dus la Unitatea de Primire Urgență a Spitalului Județean Satu Mare. A fost supus mai multor investigații medicale, dar activitatea personalului medical a fost îngreunată de faptul că nu se știa cu exactitate cu ce substanță a intrat în contact copilul.

Semne mari de întrebare

Potrivit informațiilor PresaSM, atât personalul didactic cât și părinții micuțului au încercat să stabilească ce s-a întâmplat, deși punctual încă nu se știe nimic. Se presupune că mai mulți copii s-au îmbrăcat pentru a ieși în curte, iar micuțul a scăpat de sub supravegherea personalului didactic. Ar fi ajuns în bucătărie, unde ar fi ”gustat” cloramina, dar fără să ingurgiteze o pastilă întreagă.

Cert este faptul că a fost găsit în bucătărie, după circa cinci minute, vomitând. Copilul a stat internat timp de trei zile în Spitalul Județean Satu Mare.

Reacția conducerii grădiniței

Directorul Grădiniței Gulliver, Cristina Nemeș, a precizat pentru PresaSM, că în cauză s-a constituit o comisie de disciplină, care va analiza situația și se va încerca stabilirea cu exactitate a circumstanțelor care au dus la producerea acestei situații destul de grave.

Părinții micuțului nu au dorit să dea nicio declarație.

Luna și cazul la ”Gulliver”

Un alt caz discutabil a avut loc în data de 13 septembrie, în același loc. La acea dată, un copilaș, în vârstă de patru ani, a fost găsit singur pe o stradă din municipiul Satu Mare, în timp ce părinții îl știau la grădiniță. Acesta a fost reperat de către un trecător, care a sunat la 112.

Misterul a fost deslușit la scurt timp, după ce o educatoare a ieșit să recupereze copilul ajuns în stradă! Care putea fi rănit cu ușurință de o mașină! Potrivit informațiilor PresaSM, minorul a ieșit din curtea Grădiniței Gulliver, situată tot pe strada Traian, profitând de o clipă de neatenție din partea personalului supraveghetor.

”Într-adevăr, un copil a ieșit din curte, la circa zece metri de grădinița noastră. Un trecător l-a văzut și a sunat la 112. O colegă de a noastră a ieșit să caute copilul și l-a găsit, apoi domnul a sunat din nou la 112 anunțând că acel copil a fost preluat de educatoare. Într-adevăr, poliția a ajuns la noi și făcut un raport al incidentului, dar totul s-a rezolvat amiabil. Noi am dispus măsurile în consecință, iar situația s-a rezolvat”, a declarat Cristina Nemeș, directoarea Grădiniței Gulliver, pentru PresaSM.


Nota redacției: Ne întrebăm câte cazuri mai trebuie să se producă pentru ca vreo autoritate a statului să înțeleagă că ceva nu funcționează la Grădinița Gulliver?! Oare se așteaptă producerea unei tragedii?! În acest ritm, totul este posibil. Și greu de mușamalizat. 

4 Comments on "Neglijență foarte gravă la Grădinița Gulliver din Satu Mare! Copilaș (3 ani) dus la Urgență"

 1. rezultatul cercetării disciplinare, urmat de demisia conducerii ar mai îndrepta reputația acestei grădinițe!!!!!!!!!!

  View Comment
 2. La ce “panamere” de educatoare sunt acolo…te miri?!
  Cum sa fie atente la copii,măi PresaSM??! Da’ like pe sit-urile de socializare cine mai dă?
  Ma bucur ca mediatizati si le aratati oamenilor astfel de cazuri nedorite,ca poate poate cineva se simte…

  View Comment
 3. Demisia conducerii de urgență! Managementul nu funcționează în respectiva grădiniță dacă în decurs de nici 30 de zile se întâmplă al doilea incident și nu minor!!!

  View Comment
 4. Demisia conducerii? Ce proasta esti. Da ce treaba are conducerea cu asta ? Vorbiti numa sa va aflati in treaba

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre grădiniță, municipiul Satu Mare
FOTO/VIDEO. Un nou caz Zombie la Satu Mare. Tânăr aparent sub influența unor stupefiante

Închide