OPC: Bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața de la KFC

În urma unor controale, ANPC a descoperit bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate băuturile răcoritoare în rețeaua KFC. Șeful ANPC a anunțat că verificările vor fi extinse la toate unitățile și va fi alertat și ministerul Sănătății. 

Un control început după o plângere cu privire la diluarea băuturilor răcoritoare i-a făcut pe inspectorii ANPC să descopere bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața cu care erau preparate acestea în rețeaua KFC, titrează Hotnews.

„Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate și în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel.

Directorul ANPC a precizat că urmează controale la toate unitățile, iar ministerul Sănătății va fi alertat cu privire la rezultatele analizelor de laborator.

2 Comments on "OPC: Bacterii coliforme și enterococi intestinali în gheața de la KFC"

  1. în sfârșit! sunt controlați și cei de la KFC și McDonalds. Poate fac ceva și inspectorii din Satu Mare, pentru că mâncare preparată la KFC-ul din mall are sigur probleme, deseori s-au îmbolnăvit copii care au mâncat acolo!!!

    View Comment
  2. Cei de la borsalino si gemeli au fost controlotati?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Comisariatul pentru Protecția Consumatorului
FOTO. Porumb bio, la borcan, cu mucegai încorporat, la un supermarket din Carei

Închide