“Poezia” Munților Oașului. Povestea turismului de patru stele de la Luna Șes


Complexul turistic Poezia și-a deschis recent ușile pentru cei care vor să vadă cu ochi lor că se poate face turism de patru stele și la Satu Mare. Într-un cadru natural rupt parcă din revistele de profil, complexul nu este doar o ilustrare a ce înseamnă o investiție privată în turismul sătmărean, ci și o demonstrație de forță în ceea ce privește servicii de calitate și atenție la detalii, elemente esențiale pentru segmentul spa și wellness. 

Cine nu și-ar dori să se trezească înconjurat de panorama pe care o oferă Munții Oașului. Traficul sufocant, betoanele și ritmul haotic al vieții la oraș își găsește contraponderea perfectă în oaza de verde de la Luna Șes.

Dar nicio vacanță, nicio escapadă nu ar fi cu adevărat una reușită dacă nu ar veni la pachet cu servicii de patru stele. Iar turismul de la noi a resimțit până acum exact această lipsă. Nu obiectivele turistice lipsesc Sătmarului, ci serviciile de tip occidental. Că vorbim de concediu, excursii sau doar o scurtă evadare din cotidian, vrem să găsim la destinație gazde prietenoase, atenție la detalii, atmosferă primitoare, mâncare apetisantă, o pleiadă de activități recreative, curățenie. Toate, dacă se poate, la prețuri accesibile.

Investiția privată a unui medic “adoptat”

Exact acest lucru a reușit să-l facă Omer Abdel Hadi, un medic urolog care a ajuns în Satu Mare acum mai bine de două decenii. Am putea spune că Omer a fost adoptat de Sătmar. Dar adevărul este că acest clișeu de exprimare nu va explica pe de-a-ntregul modul în care medicul a transformat Țara Oașului în Acasă.

După ce în timpul zilei se dedica profesiei sale, în ultimii ani, după-mesele lui Omer și ale familiei sale erau dedicate unui alt proiect. Unul care își propune să ofere sătmărenilor o casă departe de acasă, chiar în inima Munților Oașului.

Complexul turistic Poezia, la un pas de Negrești-Oaș

Așa s-a născut idea Complexului turistic Poezia, situat la un sfert de oră cu mașina de Negrești-Oaș, traversând sinuos dealurile și pădurile, până în apropierea pârtiei de schi de la Luna Șes.

Aici, Omer și familia sa și-au investit nu doar banii economisiți din activitatea medicală, soția lui Omer este și ea medic ORL în Negrești, ci și timpul, pasiunile și efortul. Au muncit împreună, cot la cot cu cei doi copii ai lor. Toate pentru a arăta că și în Satu Mare se poate pune bazele unui turism cu servicii de înaltă calitate.

Investiția în Complexul turistic Poezia a fost făcută doar din bani privați. Nu au apelat nici la ajutor de la stat și nici nu au  accesat fonduri europene. Iar în ciuda dificultăților, Omer nu s-a lăsa descurajat. A demonstrat că se poate face turism de calitate și la noi, și asta în condițiile în care îl faci după orele de serviciu. Pentru Omer și soția sa, medicina va rămâne mereu prima pasiune.

”Eu sunt un om al faptelor. Un om de acțiune. Este un proiect în care am investit foarte mult. Efort fizic, mental și financiar. Este o mare provocare pentru noi. Este vorba despre un standard nou pentru noi: turismul. Nu este vorba despre schimbarea domeniului de activitate, doar o completare. Domeniul medical va rămâne pentru noi primordial. Dar în același timp ne vom strădui ca și aici să ridicăm standardul până la stele”, a spus Omer Abdel Hadi.

Panorama, o adevărată comoară

E adevărat, și priveliștea l-a ajutat. Asta se poate spune și dacă ne uităm la modul în care a fost gândit complexul.  Pare că principala grijă a proiectantului a fost accesul vizitatorilor la panorama care înconjoară clădirea. Din orice colț al hotelului, ești doar la un pas distanță de verdele pădurii. Spațiile generoase, umplute cu lumină, sunt orientate mereu înspre natură, cu geamuri largi care nu te lasă să uiți că ești înconjurat de pădure.

Atenție la detalii și design

Această grijă față de detalii se poate remarca și în modul în care au fost decorate cele 16 camere duble și cele două apartamente ale complexului turistic. E un design minimalist modern, cu tonuri parcă furate din peisajul care te înconjoară.

Liniile clar definite, menite parcă să te facă să uiți de dezordinea vieții de la oraș, se completează cu izul epocilor demult trecute.

Restaurantul are 180 de locuri. Astfel, complexul Poezia este locul perfect nu doar pentru concediu ci și pentru organizarea de evenimente. Hotelul își deschide ușile pentru toți cei care vor să petreacă în mijlocul naturii.

Complexul turistic Poezia are multe de oferit și pentru segmentul business. Dispune de o sală de conferințe de 150 de locuri și posibilitatea unor activități recreative.

Locația este perfectă pentru cursurile de team building sau formare profesională cu care corporațiile și-au obișnuit deja angajații.

Welness, spa și agrement, la patru stele

Proprietarii s-au străduit să se asigure că toți cei care vor călca pragul complexului turistic nu se vor plictisi nicio clipă. Accentul a căzut pe segmentul de agrement, spa și wellness. Turismul spa a cucerit deja occidentul, iar în România este în creștere începând cu 2008.

Omer a dorit să le ofere turiștilor săi cele mai bune condiții. Așa se face că Poezia nu duce lipsă de saune și piscine.

Pentru cei care doresc să se relaxeze, complexul le pune la dispoziție o saună umedă, o saună uscată, o piscină și jacuzzi. Toate într-un ambient modern, în care nu s-a făcut rabat la calitate și comfort.

Iar pentru cei care doresc să se destindă în continuare alături de prieteni, Complexul turistic Poezia le oferă și biliard și tenis de masă.

O aventură … culinară

O vacanță reușită nu ar fi completă fără un meniu care să scoată și el turistul din cotidian. Acesta este motivul pentru care proprietarii au ales doi chefi de renume pentru a semna preparatele culinare speciale. Sunt convinși că noutățile îi vor încânta pe turiști.

Chef Voicu a garantat că meniul oferit va fi unul cosmopolit, care să includă influențe ale bucătăriei moderne. În acest mod, gazele se asigură că restaurantul hotelului va deveni scena unor noi aventuri culinare.

Complexul turistic Poezia

Complexul turistic Poezia

Pentru cei care preferă ei înșiși să fie bucătari, măcar în vacanță, Complexul turistic Poezia le pune la dispoziție un grill profesionist. Turiștii pot astfel să își satisfacă sau să își descopere pasiunea pentru gătitul în aer liber.Fii primul care comentează! despre "“Poezia” Munților Oașului. Povestea turismului de patru stele de la Luna Șes"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Citește articolul precedent:
AVERTIZARE de vreme severă în județul Satu Mare

Închide