Poliția Română face sondaj pe Facebook. Răspunsurile șoferilor, de neprețuit

Poliția Română a dorit să facă un sondaj pe Facebook. Oamenii legii promiteau să nu îi sancționeze pe internauți, atâta timp cât le spun motivele pentru care utilizează telefonul mobil când sunt la volan. Utilizatorii de Facebook au făcut haz de necaz. 

Poliția Română a dorit să facă un sonaj pe Facebook. Pe contul de socializare al instituției, oamenii legii îi întrebau pe internauți dacă au folosit telefonul mobil cât timp au fost la volan. Polițiștii erau curioși și să afle motivul. În schimb promiteau să nu sancționeze pe nimeni.

“În ultimele 6 luni, ați utilizat telefonul mobil în timp ce conduceați autoturismul (pentru a vorbi fară handsfree, a scrie mesaje sau a verifica rețelele de socializare)? Dacă da, lăsați-ne un comentariu cu motivul pentru care ați făcut-o. PS: Nu aplicăm sancțiuni…suntem doar curioși,” a fost mesajul transmis de polițiști.

După mai bine de 24 de ore, rezultatele arată că aproape jumătate din cei care au răspuns apelului lansat de polițiști, folosesc telefonul mobil atunci când sunt la volan.

Răspunsurile internauților, de neprețuit

Internauții au făcut haz de necaz. Principala problemă a celor mai mulți dintre ei a fost cea legată de traficul aglomerat. Așa că, utilizatorii nu s-au sfiit să le spună polițiștilor că poți chiar să te uiți la filme până ajugi la destinație.

“M-am uitat la The Godfather cât am traversat Șoseaua Petricani de la un capăt la altul :)) Tare filmul,” a spus un internaut.

“Da, folosesc telefonul la volan. De exemplu am văzut întreg sezonul “Urzeala tronurilor” la o traversare de Balș. Pentru cine nu cunoaște, Balșul este o metropolă a României, are o lungime de maxim 5 km, iar traversarea lui presupune cam 2 ore,” a spus un alt cetățean. 

“Nu-l mai folosesc în trafic, am pus o frână bruscă acum ceva zile și am varsat berea pe el..,” a comentat, cu umor, un alt șofer.

“Nu îi înțeleg pe unii cum pot să stea pe telefon în timp ce conduc. Eu de abia reușesc să schimb vitezele cu berea în aceeași mână, deci chiar mi se pare imposibil să mai stau și pe telefon.”

“Da, am folosit telefonul. Dacă nu îi răspund mamei iese al3lea război mondial minim. Și la ce trafic avem în București, reușește să mă prindă doar în trafic,” spune un alt șofer.

Nu au lipsit nici comentariile care fac referire la ultimele evenimente apărute în presă.

“Știu că nu e voie cu telefonul la volan d-aia l-am pus pe vără-miu de 6 ani să țină volanul cât m-am uitat eu pe yt cum și-a luat salam bătaie.”

Șoferii, replici pentru unii polițiști

Nu puțini au fost cei care au remarcat că chiar și oamenii legii ignoră uneori legea.

“Și azi când duceam copiii la școală i-am zis “ vedeți că nenea polițist își folosește telefonul în timp ce conduce , nu e bine asta , e un pericol public!,“ a precizat un alt cetățean.

“În ultimele 6 luni, ați aplicat sanctiuni colegilor dvs care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau autoturismul de serviciu (pentru a vorbi fară handsfree, a scrie mesaje sau a verifica rețelele de socializare)? Dacă nu, lăsați-ne un comentariu cu motivul pentru care nu ați făcut-o!,” a spus mai direct un alt comentator.Fii primul care comentează! despre "Poliția Română face sondaj pe Facebook. Răspunsurile șoferilor, de neprețuit"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Facebook, polițist
campanie de înșelătorie pe Facebook
ATENȚIE, campanie de înșelătorie pe Facebook! La ce tebuie să fiți atenți

Închide