Primarul care a învins Prefectura Satu Mare și a pus-o la plată! Repus în funcție

Reporterii PresaSM vă prezintă în premieră informația potrivită căreia primarul suspendat al comunei Păulești, Zenoviu Bontea, și-a recâștigat în instanțele de judecată mandatul de primar, obținut la alegerile din iunie 2016.

Reamintim că Zenoviu Bontea a fost demis din funcție prin ordinul Prefectului județului Satu Mare, după ce a fost declarat incompatibil. Doar că Zenoviu Bontea a atacat decizia la Secția II Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare și a câștigat. Atât împotriva Prefecturii Satu Mare, cât și a Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit informațiilor obținute de PresaSM, magistrații Tribunalului Satu Mare au anulat Ordinul nr. 135/20.06.2018 emis de Prefectul Judeţului Satu Mare privind încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Păuleşti.

Și ca meniul să fie complet, judecătorii au respins cererea de intervenţie accesorie în interesul Prefecturii formulată de Agenția Națională de Integritate, obligând Prefectura la plata către Zenoviu Bontea a sumei de 2.050 lei cheltuieli de judecată. Sentința este definitivă și fără cale de atac.

Reamintim că potrivit Agenției Naționale de Integritate, Bontea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07.08.2012-12.09.2012, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar, a desfășurat și activităţi remunerate de audit public intern în cadrul mai multor primării, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

6 Comments on "Primarul care a învins Prefectura Satu Mare și a pus-o la plată! Repus în funcție"

 1. Presa din Satu Mare a scris cu vârf și îndesat când fostului prefect Sasu Cristian i.a fost fabricat în dosar de către DNA! Nici un cuvânt despre achitarea de orice răspundere în urma deciziei Curții de apel Oradea! Asta înseamnă să ai partizanat cu structurile de forță într.o țară de căcat! Rusineee

  View Comment
 2. Desigur, ne confundați! Noi nu am scris despre această persoană sau despre acest subiect 🙂

  View Comment
 3. STER GHEORGHE | noiembrie 24, 2018 at 09:41 |

  Buna dimineata ,tuturor PAULESTENILOR SI CELOR CARE APARTIN DE COMUNA:Un dascal-experienta se bucura pentru faptul ca in sfarsit TRIBUNALUL AFACUT DREPTATE , impunandu-si punctul de vedere legal si corect in acest proces politic fabricat la comanda. Ca prof si fost of. superior , cunosc toate amanuntele din dosar , am facut parte alaturi de DOAMNA ANDREEA PAUL IN STAFUL DE CAMPANIE al lui bontea z. si ma bucur ca a castigat detasat , a luptat cu cinste si abnegatie pt. binele si inflorirea comunei , l-am gasit in prim arie si dupa incheierea programului ,stand de vorba cu toti satenii care i s-au adresat. Ar fi multe de spus dar nu vreau sa fac elogii, muncind cat altii in 20 de ani!Cu stima si consideratie pt. cei care au facut lumina in acest caz!

  View Comment
 4. STER GHEORGHE | noiembrie 24, 2018 at 09:48 |

  Imi pare rau ca n-am fost inteles ,educatia mea nu-mi permite sa aduc jigniri nimanui si nici sa folosesc cuvinte obsene. M adresez redactiei de la MESSENGER ,CARE POATE NU A STUDIAT CU INTERES MESAJUL MEU SI PROMIT CA PE VIITOR NU-MI VOI PUBLICA PAREREA DACA D-VOASTRA CONSIDERATI CA AM GRESIT. Multumesc pt. intelegere1

  View Comment
 5. Catre PRESA S.A. DE CE SOLICITATI PARERI DACA NU VA INTERESEAZA NUMAI OPINIA D-VOASTRA?

  View Comment
 6. Noi solicitam comentarii decente, in limita bunului simt. Nu atacuri mizerabile, sub protectia anonimatului, mișelești.

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Instituția Prefectului
Referendum pentru familie. Poliția Satu Mare nu are destui oameni

Închide