PROIECT: Pedepse cu executare pentru șoferii băuți care fac accidente mortale

Proiect pentru modificarea Codului Penal de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere. Senatorul Robert Cazanciuc a înregistrat un proiect care prevede interzicerea suspendării pedepselor pentru șoferii care, băuți sau sub influența drogurilor, sunt răspunzători de producerea unor accidente mortale. 

Senatorul Robert Cazanciuc a înaintat o propunere legislativă care interzice acordarea unor pedepse cu suspendare pentru șoferii care, băuți, sub influența drogurilor sau cu permisul suspendat, se fac răspunzători de producerea unor accidente rutiere mortale.

“Deși numărul victimelor decedate în accidente rutiere a scăzut constant în Uniunea Europeană, ajungând la 49 raportate la un milion de locuitori, în România, tendința este contrară, de 80 de decese la un milion de locuitori – în creștere constantă în ultimii 10 ani. În prezent, legea permite posibilitatea suspendării executării pedepsei, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei în cazul unui concurs de infracțiuni între uciderea din culpă, în condițiile art 192 alin. (2) și cea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere  – art. 335 alin. (1) – (3), ori conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, reglementată la art. 336 alin. (1) – (3)”, se arată în documentul depus de Cazanciuc.

Senatorul spune că riscurile și consecințele nerespectării regulilor de circulație sunt extrem de grave, iar pentru a proteja toți participanții la trafic, este nevoie de măsuri mai severe.

„Sunt convins că vom contribui la conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile si consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie. Este o măsură care ne va proteja pe noi toți, dar mai ales pe cei care ar putea sa îi impiedice pe cei care ar intenționa să se urce la volan băuți, drogați sau fără permis”, a menționat Robert Cazanciuc, cu ocazia înregistrării propunerii de completare a Codului Penal, astăzi, la Senat.

Potrivit unui raport din 2017 al Comisiei Europene, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește pierderea de vieți omenești, contrar tendinței din spațiul comunitar în ceea ce privește numărul de decese raportat la un milion de locuitori.

Fii primul care comentează! despre "PROIECT: Pedepse cu executare pentru șoferii băuți care fac accidente mortale"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre accident mortal, proiect legislativ
Accident mortal în județ. Un șofer din Ungaria a dat peste un sătmărean

Închide