Reacția Electrolux. Ce spune compania despre problema tichetelor de masă

Electrolux a reacționat și a făcut mai multe precizări cu privire la problema tichetelor de masă, reclamată de greviști. Poziția companiei a venit în timp ce la Prefectură au loc discuții între ministrul Muncii. sindicaliști și autoritățile județene. Sute de angajați aflați în grevă au depus la ITM sesizări cu privire la neacordarea tichetelor de masă din luna februarie.

Potrivit Electrolux, poziția vine în urma articolului PresaSm legat de faptul că muncitorii au ajuns să doneze sânge pentru a primi tichete de masă.

Redăm integral poziția celor de la Electrolux România 

Tichetele de masă în valoare de 315 RON pe lună fac parte din pachetul de beneficii  oferit angajaților noștri, în baza contractului colectiv de muncă. Având în vedere faptul că, până în prezent, nu am ajuns la un acord cu liderii sindicali pentru a reînnoi contractul colectiv de muncă, tichetele de masă pot fi oferite angajaților noștri doar prin semnarea unor acte adiționale la contractele individuale de muncă. În acest mod, am procedat cu majoritatea angajaților noștri, mai puțin cu cei aflați în grevă. Întrucât angajații care se află în grevă au contractele de muncă suspendate, nu există un temei legal pentru a semna actele adiționale la contract. De îndată ce se va încheia perioada de suspendare a contractelor prin atingerea unui acord și va fi semnat un act adițional privind tichetele de masă, toți angajații vor primi tichetele de masă, inclusiv cele pentru luna februarie 2019. În continuare, rămânem deschiși pentru un dialog constructiv cu liderii sindicali, pentru a ajunge împreună un acord final.

Încă de la început, am luat în considerare solicitările inițiale venite din partea liderilor sindicatului: majorarea salariului de bază cu un procent mai mare decât rata inflației din România, un bonus de prezență, precum și asigurare medicală privată. Toate aceste cerințe au fost îndeplinite în propunerea noastră catre liderii de sindicat. Majorarea propusă a salariului de bază este mai mare decât rata inflației din România, din primul trimestru al anului curent. Alături de bonusul de prezență și asigurarea medicală privată, majorarea totală a salariului brut de bază pentru angajații din producție este de 11%. Răspunsul primit din partea reprezentanților sindicatului la această propunere a fost unul negativ, fiindu-ne comunicată în schimb, o nouă solicitare, total diferită față de cea înaintată inițial, ce constă într-o creștere de peste 20% a salariului de bază brut al unui angajat din producție.

Prin propunerea noastră, salariul mediu al unul angajat din producție al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaților noștri o serie de beneficii, precum:  tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuției sociale de 20%, tichete de vacanță. În plus, pentru că suntem mereu preocupați de sănătatea angajaților noștri și de calitatea vieții acestora, oferim asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare și concediu de odihnă de până la 28 de zile pe an, ca parte a pachetului de beneficii. Investițiile în angajați sunt o prioritate pentru noi, de aceea, completările aduse pachetului salarial și de beneficii sunt în opinia noastră, substanțiale.

Vom continua să fim deschiși negocierilor si dialogului constructiv cu liderii sindicatului pentru a soluționa această situație și pentru a ajunge la un acord final. Pe această cale, dorim să mulțumim personalului care lucrează în această perioadă dificilă, pentru angajamentul și înțelegerea lor.

Fii primul care comentează! despre "Reacția Electrolux. Ce spune compania despre problema tichetelor de masă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
Ministrul Muncii trimis special la Satu Mare să ”rezolve” greva de la Electrolux

Închide