Redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli noi. Ce spune ministrul Stroe

Ministrul Ionuț Stroe confrimat într-o intervenție la Digi24 că se lucrează la normele pentru deschiderea sălilor de fitness. Într-o primă fază, a spus ministrul, se vor deschide doar zonele aparatelor de forță. Momentul deschiderii, în schimb, depinde de evoluția epidemiologică, iar regulile impuse, explicate de Stroe, sunt similare cu cele de care ne lovim și în cabinetele medicale, la coafor sau în magazine, mai puțin purtatul măștilor. 

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Ionuț Stroe a precizat că se arată îngrijorat de numărul de cazuri care a crescut în cursul zilei de ieri, dar a spus și că împreună cu specialiștii de la INSP se lucrează la normele care se vor aplica atunci când va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness.

“Masca pe față în regim de efort fizic este un lucru care nu se va impune ca și normă. În schimb, normele pe care va trebui să le respectăm țin de un triaj epidemiologic, de o termometrizare a persoanelor la intrarea în sală, accesul se va face doar în baza unei programări prealabile, numărul persoanelor trebuie să fie limitat la capacitatea sălii și atenție, suprafața sălii se împarte la cei 7 metri pătrați menționați de noi în Ordin, astfel încât să putem afla numărul maxim de persoane care pot folosi aparatele în același timp. Organizarea spațiului de pregătire sportivă trebuie făcută astfel încât să se mențină distanțarea fizică. Dezinfectarea aparatelor trebuie făcută după fiecare utilizare”, a spus ministrul.Cel mai probabil, prima zonă care va fi redeschisă publicului va fi cea de forță.

“Analizăm într-o primă fază să se redeschidă doar spațiile de aparate de forță, dar nu și cele care sunt folosite pentru regim colectiv, cu clase. Administratorul sălii va dispune aceste norme, el va decide cum își organizează activitatea, cum va satisface interesul tuturor clienților, nu vom impune o limită la resursa timp”.

În ceea ce privește momentul redeschiderii, acesta depinde de evoluția epidemiologică.

Raed Arafat a avut și el mai multe precizări legate de creșterea înregistrată în cursul zilei de ieri, după primele măsuri de relaxare luate de autorități. Și șeful statului, în cadrul unei declarații făcute ieri, a avertizat asupra importanței respectării regulilor.


COVID-19 Satu Mare: Niciun caz nou de coronavirus la Satu Mare


Astăzi, potrivit Grupului de Comunicare Straegică, numărul cazurilor noi a scăzut față de cele raportate în cursul zilei de ieri.Fii primul care comentează! despre "Redeschiderea sălilor de fitness, dar cu reguli noi. Ce spune ministrul Stroe"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Arafat, despre creșterea numărul de infecții: Trebuie să fim foarte atenți

Închide