Restricții de călătorie pentru români în mai multe state europene

România se află pe locul patru în topul ţărilor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o sută de mii de locuitori. Acesta este şi motivul pentru care mai multe state le interzic românilor să mai intre pe teritoriul lor sau le impun izolarea/carantina timp de 14 zile, titrează Adevărul. 

Trei ţări care au anunţat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români. Este vorba despre Malta, Norvegia şi Finlanda, spun jurnaliștii de la Adevărul.

De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiti în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se specifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus.


Ministerul de Externe face precizări după ce Austria a impus restricții românilor


Alte state nu au fost atât de severe şi permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare/carantină. Este vorba despre Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia.

Cei care vor să meargă în Danemarca trebuie să prezinte documente care să garanteze faptul că au făcut o rezervare pentru cel puțin șase zile de cazare.

La începutul lunii și Marea Britanie a publicat o listă cu țările care vor fi excluse de la măsura izolării la domiciliu. România nu figura pe lista emisă de Guvernul de la Londra. În schimb, autoritățile britanice precizau că lista va fi extinsă pe bază de reciprocitate.


LISTĂ. S-a luat o nouă hotărâre. Pentru care țări nu se mai recomandă izolarea sau carantina


Ieri, autoritățile române au crescut numărul țărilor care sunt exceptate recomandările care vizează izolarea sau carantina.

Consultați AICI informațiile puse la dispoziție de MAE cu țările din Europa și regimul care se aplică cetățenilor străini. Informațiile se actualizează în funcție de evoluția pandemiei.

Fii primul care comentează! despre "Restricții de călătorie pentru români în mai multe state europene"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre carantină
Izolarea la domiciliu şi carantina, suspendate temporar. Autoritățile au totuși o avertizare

Închide