Sănătatea, pe primul loc la investiții. Noul spital, cel mai amplu proiect din ultimii 50 de ani

Cei mai mulți bani europeni atrași de Consiliul Județean s-au dus către Sănătate, spun liderii județeni. Proiectului noului spital este cel mai amplu, iar președintele CJ Satu Mare spune că este și cea mai mare investiție în sistemul sătmărean de sănătate din ultimii 50 de ani.

Cei mai mulți bani, 73 de milioane de lei, adică 34% din totalul fondurilor europene atrase de Consiliul Județean Satu Mare, au mers către Sănătate.

11 milioane de euro vor merge către construirea unei noi clădiri, cu șase etaje chiar în vecinătatea actualului Spital, pe strada Prahovei. Este cel mai amplu proiect derulat la ora aceasta, dar și cea mai mare investiție în sistemul de sănătate din Satu Mare din ultimele cinci decenii, spune Pataki Csaba.

Potrivit informărilor inițiale, licitațiile vor începe chiar din acest an, iar lucrările sunt prevăzute să se finalizeze în 2022.

Investiția de extindere de la Spitalul Județean Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente.

De asemenea, se va construi un heliport pe acoperișul viitoarei clădiri. Actualul heliport al spitalului funcționează fără autorizație definitivă, locația actuală fiind o soluție temporară, nesustenabilă.

În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare, etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (neurologie, interne, oftalmologie) din Spitalul vechi în locația principală de pe strada Prahovei.

Bugetul total aferent proiectului ROcHUs este 13.900.000 Euro, inclusiv TVA, fără cheltuieli neeligibile definite.

2 Comments on "Sănătatea, pe primul loc la investiții. Noul spital, cel mai amplu proiect din ultimii 50 de ani"

  1. Politica de personal, de resurse umane va fi foarte importantă,astfel încât atunci când se va deschide noul spital să fie și cadre medicale, altfel rămânem de genul – avem aparatură dar nu avem specialiști care să o folosească – vezi cazul RMN. Felicitări pentru câștigarea proiectului, celor ce au muncit la el!

    View Comment
  2. E o bucurie sa citești asa ceva, asta înseamnă avans, sănătatea pe primul loc,

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Consiliul Județean Satu Mare
Zeci de milioane pentru drumurile din județ, doar 16 km reabilitați

Închide