Sătmăreanul Vasile Lucuț, donație uriașă pentru Tomi, băiețelul cu leucemie

Omul de afaceri sătmărean Vasile Lucuț, patron al gigantului Unicarm, a făcut o donație foarte mare pentru Tomi, băiețelul de doar zece ani, bolnav de leucemie. Tomi este fiul unui pompier sătmărean, extrem de dedicat profesiei sale, care a ajutat, la rândul său, sute de persoane.

”Generosul om de afaceri Vasile Lucuț, administratorul SC UNICARM SRL Vetiș, a fost impresionat de drama prin care trece colegul nostru Iosif Barna, al cărui băiat în vârstă de 10 ani suferă de leucemie. Domnul Vasile Lucuț a donat astăzi 45000 RON pentru tratamentul de care are nevoie copilul, urmând a suplimenta această sumă cu încă aproximativ 25.000 RON peste câteva zile. Vă mulțumim, în numele colegului nostru, pentru acest impresionant gest!”, este mesajul reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare.

“Vestea că acest copil vesel și frumos a fost diagnosticat cu o boală cruntă ne-a redus pe toți la tăcere,” este mesajul transmis de pompierii sătmăreni, cei care au dat startul unei campanii umanitare care să îl ajute pe Toni, băiatul de zece ani al unui coleg.

“Lui Tomi, băiatul în vârstă de 10 ani, al colegului nostru plt. maj. Iosif Barna, i s-a făcut rău în timp ce se afla într-o excursie la Budapesta și în scurt timp i s-a pus diagnosticul: Leucemie acută limfoidă. Analizele, investigațiile de specialitate, internările și transferurile între spitale s-au derulat cu repeziciune și toate cu foarte mari costuri. Tomi a ajuns la Central Clinic a Universității din Debrecen (Ungaria) și a început de ieri un tratament intensiv și agresiv cu citostatice, care va dura 2 ani, timp în care cel puțin unul dintre părinți se va muta în Debrecen”, spun pompierii.

Cheltuielile cu investigațiile și intervențiile de specialitate, cu tratamentul (în primă fază aproximativ 32000 euro), dar și cu chiria depășesc cu mult veniturile familiei.

Pompierii sătmăreni s-au mobilizat, la fel și colegii lor din alte structuri ale MAI, iar un apel a fost lansat și către sătmăreni.

“Noi, pompierii sătmăreni ne-am mobilizat cu toții și, în zilele ce urmează, ni se vor alătura și colegi din celelalte arme din structurile județene. Le mulțumim tuturor și facem un apel către toți cei care doresc să îl ajute pe colegul nostru cu donații în bani să o facă ținând cont de faptul că într-o astfel de situație orice sumă, cât de mică, este de un real folos,” este apelul lansat de ISU Satu Mare.

Banii se pot vira în contul: RO58RZBR0000060012007755, deschis pe numele Barna Iosif, la Raiffeisen Bank Satu Mare.

Dacă nu puteți dona, puteți ajuta cu o distribuire!4 Comments on "Sătmăreanul Vasile Lucuț, donație uriașă pentru Tomi, băiețelul cu leucemie"

  1. Domnule Lucuț, bunul Dumnezeu să vä răsplătească pentru acest ajutor extraordinar! Multă sănătate și spor în toate!

    View Comment
  2. fii binecuvântat Vasile pt gestul minunat facut pt acel băiat.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Unicarm
Gigantul Unicarm își revine! Cifră de afaceri de peste 140 milioane euro

Închide