Sătmărenii caută măști de protecție. Surpriză! Sunt greu de găsit și în farmacii și pe net

Sătmărenii caută măști de protecție, mai ales că în continuare este activă epidemia de gripă. Doar că surpriză, multe dintre farmacii au rămas fără produse și nici internauții care au încercat să apeleze la variantele de distribuitori online nu au avut prea mare succes. 

Epidemia de gripă, sau mai nou discuțiile cu privire la coronavirus, au făcut sătmărenii să pornească în căutarea unor măști de protecție. Doar că farmaciile au rămas rapid fără stocuri.

“Am căutat din astea simple, că am o răceală și să nu dau mai departe. Am găsit acum două, trei luni, dar acum am fost deja la cinci farmacii și încă nu am găsit”, ne-a relatat o sătmăreancă.

Alții au fost și mai ambițioși și au luat la pas peste 10 farmacii, în speranța că vor găsi măști de protecție.

“În 11 farmacii am fost în Satu Mare, să cumpăr niște amărâte de măști și surpriză, nici o farmacie nu au avut măști. M-am dat bătută”, a relatat o altă sătmăreancă.

Reporterii PresaSM au fost și ei în mai multe farmacii din zona centrală iar răspunsul primit a fost invariabil că stocurile s-au terminat.

Nici cei care au încercat să facă rost de măști de la furnizorii online nu au avut mai mult noroc. Măștile 3M, cele despre care au vorbit și autoritățile europene, au fost printre cele mai căutate, iar cele cu prețuri mai scăzute au fost primele care au dispărut din stoc.

Probleme inclusiv pentru autorități

Inclusiv autoritățile se confruntă cu probleme de aprovizionare, a declarat Raed Arafat.

„Deja au început achiziţiile. Au avut primele negocieri. Unele materiale s-au găsit, altele sunt mai greu de găsit. Problema este că echipamentele de protecţie care sunt foarte greu de achiziţionat pentru că stocurile pe plan mondial sunt foarte scăzute. Acest lucru nu e un secret şi nu putem să spunem nimic, decât că vom încerca să găsim furnizori pentru aceste materiale şi avem nevoie de cantităţi mari, conform cerinţelor pe care noi le-a pus în OUG”, a completat Raed Arafat, citat de Digi24.

Iar șeful DSU nu este primul care vorbește despre asta. La fel a făcut și directorul Institutului “Matei Balș”.

“Problema e a măştilor şi a costumelor de protecţie. Aici intervine procedura de achiziţie în regim de urgenţă pentru că, nemaifiind pe teritoriul României, trebuie importate”, a precizat Adrian Streinu Cercel tot într-o intervenție la Digi24 cu privire la echipamentele de protecție pentru personalul medical.

Fii primul care comentează! despre "Sătmărenii caută măști de protecție. Surpriză! Sunt greu de găsit și în farmacii și pe net"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
32 de sătmăreni s-au întors din Italia. Peste 300 au tranzitat vămile din județ. Cum s-au pregătit autoritățile

Închide