O fotografie din Țara Oașului face furori pe National Geografic! Remus Țiplea lovește din nou

O fotografie a lui Remus Țiplea a fost din nou premiată de cei de la National Geographic. Un instantaneu realizat în timpul unei înmormântări din Țara Oașului a fost ales să reprezinte România în cadrul proiectului National Geographic.

O fotografie a lui Remus Țiplea a fost premiată de cei de la National Geographic în cadrul proiectului „While on a Walk”. Fotografii au fost rugați să împărtășească instantanee pe care le-au făcut în timpul plimbărilor, iar din cele peste 14.000 de fotografii trimise în cadrul competiției, doar 32, din diferite țări, au fost premiate.

Fotografia cu care Remus Țiplea i-a convins pe cei de la National Geographic este un instantaneu făcut în timpul unei înmormântări în Țara Oașului. Țiplea a descris astfel momentul.

“Ultimul drum al unui preot ortodox. Sicriul este purtat pe umeri de ceilalți preoți, în jurul bisericii din Moișeni unde a slujit timp de 40 de ani”.

Fotografia a fost remarcabilă, spune producătorul responsabil de competiție, pentru cadrul larg care parcă îl duce pe privitor chiar la locul în care are loc acțiunea.

“O interpretare fantastică a temei de concurs. Sunt foarte mândru și admir fotografia trimisă. Îmi place extrem de mult cadrul larg, mă simt de parcă sunt la înmormântare, sunt martor al întregii procesiuni. Parcă pot să resimt tristețea crescândă a momentului,” a explicat David Y. Lee.

Remus Țiplea a ajuns cunoscut datorită seriei “Bulbucaţii”. Alte fotografii care au cucerit internetul prezintă datinile și obiceiurile din Țara Oașului.

2 Comments on "O fotografie din Țara Oașului face furori pe National Geografic! Remus Țiplea lovește din nou"

  1. Eh, îl văd aproape în fiecare dimineaţă. Este un om remarcabil şi demn de cinste! Pace!

    View Comment
  2. Parintele Bobita a fost fratele bunicului meu.Dumnezeu sa il odihneasca si sa se bucure in rai de harul Sau.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Remus Țiplea
FOTOGALERIE. Sărăcia cruntă din județul Satu Mare, metamorfozată în artă

Închide