TOPUL celor mai FENOMENALE metode ale CONTRABANDIȘTILOR. Imagini FOTO și VIDEO de EXCEPȚIE

Contrabandiștii sunt niște persoane extrem de inventive. Aceștia ajung să folosească metode care sunt cu greu accesibile unui om simplu. Chiar și polițiștii de frontieră se miră, în unele momente, de tenacitatea românilor dispuși să riște câteodată chiar și propria libertate pentru un ban în plus. Redacția Presasm.ro a făcut o selecție a celor mai ingenioase metode folosite de contrabandiști.

  1. METODA DELTAPLAN. Această cale de a introduce țigări peste frontieră este una dintre cele mai spectaculoase. Polițiștii de frontieră au avut nevoie de ceva timp pentru a depista această idee curajoasă.

deltaplan

2. METODA TIR-UL. Este una dintre primele metode folosite de contrabandiști, dar care pare să fie folosită și în continuare. Se uzitează de un lăcaș secret din platforma autotrenului și mai este nevoie de un pic de șansă.

contrabanda TIR pereti dubli

3. METODA SCAFANDRUL. Se ia una bucată costum de scafandru, una bucată persoană dispusă să riște și una bucată apă de frontieră. Câteodată și una bucată cătușe.

contrabanda scafandri

4. METODA OUĂLE. Se ia un cofrag cu ouă, se face un locaș în mijloc, se umple cu țigări și se merge în punctul de trecere al frontierei. Cu puțin noroc, contrabandistul își atinge scopul.

contrabanda produse alimentare

5. METODA PEREȚI FALȘI. Și aceasta este o metodă mai veche, dar care, din nou, pare să țină. Altfel nu ar mai fi folosită atât de des de către persoanele care alimentează piața neagră.

contrabanda pereti dubli duba

6. METODA CIORAPUL. Nu este nici pe departe una dintre cele mai eficiente mijloace, căci nu se poate transporta prea mult, dar este una dintre cele mai folosite. În special pe frontiera de est.

contrabanda in sosete

7. METODA PÂINEA CEA DE TOATE ZILELE. Se ia o pâine, se scoate miezul și se introduce un alt miez…cu un conținut ridicat de nicotină.

contrabanda in paine

9. METODA LADA FRIGORIFICĂ. Nu este una foarte ingenioasă și nici prea nouă, dar se pare că este una destul de eficientă. Câteva cartușe de țigări pot fi transferate.

contrabanda in lazi frigorifice

10. METODA CAUCIUCUL. Fie că vorbim de roata de rezervă fie că vorbim de roțile de rulare, această metodă a fost, la vremea ei, una dintre cele mai incredibile. Anumite service-uri din zonele de frontieră erau specializate în astfel de operații.

contrabanda in cauciuc

11. METODA BUȘTEANUL. Este, poate, una dintre cele mai incredibile inovații ale contrabandiștilor. Pentru a camufla operațiunile de pregătire a trunchiului de lemn este nevoie de multă îndemânare.

contrabanda in bustean

12 METODA EXCURSIONISTUL. Se iau câțiva ”amatori” de plimbat cu bicicleta, câteva rucsacuri voluminoase și mult sânge rece. Dacă nu sunt și polițiști de frontieră prin zonă, treaba merge ca unsă. Nu ca și în imaginea de mai jos.

contrabanda excursionisti

13. METODA CĂLUȚUL. Cu o floare nu se face primăvară, dar cu un căluț simpatic și dispus să lucreze pe timp de noapte da. Ce vină are bietul animal?!

contrabanda cu calul

14. METODA CĂRUȚAȘUL RĂTĂCIT. Un căruțaș ajunge, din pură ”întâmplare”, în zona de frontieră și tot din ”întâmplare” se îndreaptă spre un punct de descărcare… în curtea Poliției de Frontieră în cazul de față.

contrabanda caruta

15. METODA CĂRĂUȘUL. Este una dintre cele mai folosite metode în zona deluroasă din județul Satu Mare. Atât de contrabandiștii români cât și de cei ucraineni.

contrabanda carausi

16. METODA CANISTRA. Fie că se folosește rezervorul mașinii fie că se folosește canistra pentru combustibil, această metodă chiar funcționa la începutul anilor 2000. Cu sau fără aportul vameșilor.

contrabanda canistra benzina

Și ca meniul să fie complet, vă propunem o selecție VIDEO cu cele mai tari metode ale contrabandiștilor.

Fii primul care comentează! despre "TOPUL celor mai FENOMENALE metode ale CONTRABANDIȘTILOR. Imagini FOTO și VIDEO de EXCEPȚIE"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre contrabandă
Cel mai INVENTIV contrabandist PENSIONAR. Cum a încercat să FENTEZE polițiștii

Închide