Tren de mare viteză. Ungaria vrea nord-vestul României “mai aproape”, pe linia ferată

Oficialii maghiari vor nord-vestul României mai aproape de Ungaria, pe linia ferată. Un acord în acest sens a fost semnat între Camerele de Comerț ale județelor din regiune prin care se prevede construcția unei căi ferate de mare viteză pe direcția Debrecen – Oradea – Békéscsaba – Arad – Timisoara.

Un Acord de cooperare a fost semnat între patru Camere de Comerț și Industire din Ungaria (Hajdú-Bihar, Csongrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg si Békés) și alte patru din Romania (Timis, Arad, Bihor si Satu Mare), în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Debrecen, în prezența însărcinatului guvernamental al județului Csongrád. János Lázár a vorbit despre oportunitățile de cooperare pentru dezvoltarea economică a reginii, iar printre proiecte se află și construcția unei căi ferate de mare viteză care să lege orașele Debrecen – Oradea – Békéscsaba – Arad – Timisoara.

Oficialul maghiar a precizat că guvernul are deja un studiu de fezabilitate care prevede că trenurile ar trebui să circule cu o viteză de 160 km/h.

Lázár a vorbit și despre faptul că autostrada M35 va ajunge în curând la granița cu România și se lucrează și la M4, iar executivul din țara vecină este pregătit să investească miliarde de euro pentru a reface infrastructura feroviară, astfel încât să fie una integrată și modernă.

Nu este pentru prima dată când oficialii din țara vecină vorbesc trenurile de mare viteză care ar trebui să lege orașele din Ungaria de cele din România. Anul trecut, Szijjártó Péter, ministrul de externe al Ungariei a precizat că executivul din care face parte a alocat 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate pentru trenul de mare viteză care ar urma să lege Budapesta de Cluj. Oficialii românia au spus că vor să se implice în proiectul transfrontalier ducând linia ferată până la București.

Oficialii din țara vecină au vorbit și atunci despre necesitatea creșterii competitivității economice a regiunilor din estul Europei prin îmbunătățirea infrastructurii de transport.

Fii primul care comentează! despre "Tren de mare viteză. Ungaria vrea nord-vestul României “mai aproape”, pe linia ferată"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Oradea, Timișoara, tren
FOTO. Accident mortal pe autostrada Vestului. Doi copii sunt în comă. Șoferul vinovat a fugit

Închide