Unde sunt cei mai ieftini carburanți. Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor


Consiliul Concurenţei lansează „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, platforma on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto.

Cei care caută benzinăriile în care se vând cei mai ieftini carburanți au de acum o aplicație care le va veni în ajutor. Consiliul Concurenței a lansat “Monitorul Prețurilor Carburanților”.

Accesând gratuit acest comparator de prețuri, consumatorii pot afla care sunt cele mai apropiate benzinării, localizarea geografică și serviciile oferite de acestea, precum și prețurile practicate. Astfel, aceștia au posibilitatea de a alege, având la îndemână informații importante cu privire la oferta existentă pe piață în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurența, atât prin preț, cât și prin serviciile oferite, de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanților auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul “Prețurilor Carburanților” este valabil atât sub formă de aplicație web, cât şi ca aplicație mobilă (IOS și Android) ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard și premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar și Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilități de căutare, sortare și filtrare a datelor.

Cum funcționează

Se accesează pagina www.monitorulpreturilor.info şi se selectează „Carburanţi auto”

Aplicaţia va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma;

Se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică;

Aplicația va afișa mai multe filtre de căutare:

distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma):

în jurul unei locaţii selectate

într-o localitate

pe un traseu selectat

Aplicaţia va afişa, conform criteriilor selectate, toate staţiile de comercializare, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/L);

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de căutare în funcţie de:

serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor:

reţeaua de comercializare preferată:

Aplicaţia oferă posibilitatea de a contacta Autoritatea de Concurenţă atât pentru Sesizări/reclamaţii, cât şi pentru recomandări:Fii primul care comentează! despre "Unde sunt cei mai ieftini carburanți. Consiliul Concurenței a lansat Monitorul Prețurilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.