Valul 3 de relaxare: Se deschid mall-urile după 15 iunie. Anunțul făcut de Klaus Iohannis


Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă după discuțiile avute în cadrul ședinței cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19. La ședință au participat Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Declarațiile șefului statului vin în contextul în care cetățenii așteaptă un noul val de relaxări, anunțate pentru data de 15 iunie.

Se redeschid mall-urile, dar nu și food court-urile

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, ținând cont de faptul că numărul de îmbolnăviri rămâne relativ stabil, se poate continua cu noi măsuri de relaxare.

“Tocmai am încheiat o ședință de analiză împreună cu Premierul Orban, mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am luat în discuție situația epidemiei, am luat în discuție posibile măsuri de relaxare și am luat în discuție, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă. Aș începe cu partea pozitivă, cu măsurile de relaxare. Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici nu a crescut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare. Adică unele dintre restricțiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Aș exemplifica cele mai importante dintre acestea. După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă”, a precizat șeful statului.

Liber la piscine … exterioare și săli de fitness, tot după 15 iunie

Iar redeschiderea mall-urilor, deși una dintre cele mai așteptate măsuri, nu este singura. Creșele, grădinițele și after-school-urile private se vor deschide și ele, la fel și sălile de fitness și piscinele, cele exterioare. În toate aceste cazuri vor fi regulamente sanitare stricte, a avertizat Klaus Iohannis.

“Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor trebui să meargă la serviciu și în perioada vacanței școlare, va fi posibilă – nu obligatorie, dar va fi posibilă – după 15 iunie redeschiderea after-school-urilor, a grădinițelor și creșelor private. De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, norme care, evident, vor fi impuse de Ministerul Sănătății. Având în vedere că începe sezonul estival, am analizat și am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare – atenție, exterioare – cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care, de asemenea, vor fi puse la dispoziția celor care sunt interesați”, a spus Iohannis.

Măsurile ar uma să intre în vigoare la ora 00:00, pe 16 iunie.2 Comments on "Valul 3 de relaxare: Se deschid mall-urile după 15 iunie. Anunțul făcut de Klaus Iohannis"

  1. Şi granițele țării când va fi deschise?

    View Comment
  2. Buna intrebare eu cred ca vor fi deschise cand interesele vor lasa acest lucru

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus, Klaus Iohannis
Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă

Închide