Vasile Țânțaș rămâne după gratii. Eliberat de judecători, decizie contestată de procurori


Omul de afaceri Vasile Țânțaș rămâne încarcerat în Penitenciarul Satu Mare. Cu toate că a fost pus în libertate de către magistrații Judecătoriei Satu Mare, la termenul din data de 28 septembrie 2017, procurorii au formulat cale de atac împotriva acestei decizii.

”În baza art. 587 alin.1 CPP admite cererea de liberare condiţionată formulată de către condamnatul TANTAS VASILE.Dispune punerea în libertate a condamnatului, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 1/2017 emis de către Judecătoria Satu Mare, atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării dispoziţiilor de art. 104 Cod penal”, este Hotarârea 2098/2017 din 28.09.2017 a Judecătoriei Satu Mare.

Vasile Țânțaș își va încerca norocul din nou, tot la Judecătoria Satu Mare, în data de 17 octombrie.

Surse au declarat pentru PresaSM că este interesant faptul că de regulă nu sunt contestate aceste hotărâri de eliberare condiționată, în astfel de cazuri. Dar această contestație poate fi pusă pe faptul că acest caz este unul extrem de mediatizat.

Reamintim că omul de afaceri negreștean Vasile Țânțaș a fost condamnat definitiv, la începutul acestui an, de către magistrații Curții de Apel Oradea la pedeapsa de un an de închisoare în cazul distrugerii Hotelului Dacia. În schimb, judecătorii Curții de Apel au înlăturat decizia judecătorilor sătmăreni prin care îl obligau pe Țânțaș la plata sumei de peste 700.000 de lei pentru neluarea unor măsuri de întreținere.

Procesul a început în urmă cu doi ani, când Direcția Județeană de Cultură Satu Mare s-a constituit parte civilă într-un dosar penal în care se cerceta distrugerea monumentului istoric. Judecătorii sătmăreni au reținut în sarcina lui Vasile Țânțaș infracțiunea de distrugere. A făcut recurs la Curtea de Apel Oradea, dar nu a avut sorți prea mari de izbândă.

Inaugurat în 1902, hotelul Dacia din Satu Mare a fost privatizat prin metoda MEBO în 1995, când foştii angajaţi au devenit acţionari.

În 2007, clădirea a fost cumpărată de un om de afaceri din Negreşti-Oaş – Vasile Ţânţaş, care a plătit 1,7 milioane de euro. Noul proprietar s-a angajat să o renoveze şi să o transforme într-un hotel de lux. Însă investiţiile au fost abandonate din cauza crizei.1 Comment on "Vasile Țânțaș rămâne după gratii. Eliberat de judecători, decizie contestată de procurori"

  1. Ghita Roman | octombrie 12, 2018 at 18:22 |

    Primăria nu e in stare sa facă o mini așteptare in statiavautobuze lângă pod Decebal dar sa cumpere fost hotel Dacia ce zici Gobi primare așa e sau nu .rușine tie.

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Hotelul Dacia
SURSE. Țânțaș eliberat, Hotelul Dacia se vinde! Devine casă de rugăciune și hotel

Închide