VIDEO. Imagini spectaculoase cu Autostrada Transilvania. Care este gradul de finalizare

sursa: Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor a postat imagini aeriene cu stadiile lucrărilor la Autostrada Transilvania. Filmate cu drona sunt șantierele pentru tronsoanele Sebeș – Turda (Loturile 1 și 2), Lugoj-Deva (Loturile 3 și 4), Brașov – Borș Tronson Ogra – Câmpia Turzii (Loturile 2 și 3).

Ministerul a precizat și gradul de finalizare. Astfel, lotul 1 din Sebeş-Turda e finalizat în proporție de 63,90%, lotul 2: 49,05%. Autostrada Lugoj-Deva Lotul 3 e aproape complet finalizat, spune ministerul Transporturilor.Și lotul 4 din Lugoj-Deva Lotul 4 e finalizat în proporție de 95,00%. Autostrada Braşov – Borş Tronson Ogra – Câmpia Turzii Lot 2 e realizat în proporție de 63,00% iar autostrada Braşov – Borş Tronson Ogra – Câmpia Turzii Lot 3, doar 22,11%.

Modul în care se derulează lucrările la Autostrada Transilvania a fost aspru criticat de cei de la Pro Infrastructura.

Cei de la Pro Infrastructura au atras recenta atenția în ceea ce privește stadiul lucrărilor pentru lotul 2 din Sebeș-Turda. Potrivit ONG-ului care monitorizează investițiile în infrastructura rutieră, în anul 2018, avansul lucrărilor a fost de doar cinci puncte procentuale, ajungând la 49%.

“De la finalul lunii octombrie 2018 și până acum câteva zile, “progresul” este insesizabil! Zone întregi sunt NEATINSE! Înțelegem că a fost și iarna la mijloc, dar chiar și așa, șantierul arată dezolant: utilaje răzlețe pe 24 de km, cele mai multe parcate și câțiva muncitori pe ici pe colo. Tronsonul are ZERO șanse să fie gata în 2019, în ciuda promisiunilor iresponsabile ale autorităților! Chiar și finalul lui 2020 este problematic. De fapt, în acest ritm, se va ajunge la rezilierea contractului,” au precizat cei de la Pro Infrastructura.

Între timp, noi contracte pentru loturile din Autostrada Transilvania, care vor aduce infrastructura de mare viteză și mai aproape de Satu Mare, au fost anunțate pentru licitație.

Inflație de autostrăzi, pe hârtie

În Senat a avut loc o adevărată “explozie” de proiecte pentru autostrăzi. Senatorii au votat proiecte de lege inclusiv pentru realizarea Autostrăzii Nordului, care ar trebui să lege vama Petea de Moldova. Noile autostrăzi nu au bugete, iar legile adoptate precizează doar că răspunderea pentru realizare revine ministerului Transporturilor.

În Strategia Finscal Bugetară, lansată în dezbatere publică, ministerul Finanțelor precizează că după obținerea avizelor legale, bani ar putea fi bugetați pentru Autostrada Nordului. Este vorba sumele necesare pentru realizarea proiectelor și studiilor de fezabilitate. În Strategie se precizează că este vorba despre un drum expres care să lege Petea, prin Satu Mare, de autostrada care se oprește la Baia Mare.

Parlamentari sătmăreni au îndemnat Guvernul să dea dovadă de consecvență, având în vedere că vecinii din Ungaria se achită de obligațiile pe care și le-au asumat și aduc infrastructura de mare viteză până la granița țării.

1 Comment on "VIDEO. Imagini spectaculoase cu Autostrada Transilvania. Care este gradul de finalizare"

  1. Badea Gheorghe | martie 25, 2019 at 08:44 |

    Sublim! Doar că poza postată de voi este de pe autostrada A1 (București-Nădlac), mai exact cu Dealul Liliecilor din localitatea Șoimuș de lângă Deva! Asta nu face parte din autostrada A3!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Nordului
Autostrada Transilvania, tot mai aproape de Satu Mare. Două noi tronsoane, scoase la licitație

Închide