VIDEO. Oficialii, luați peste picior. Protestatarii au tăiat panglica la drumul plin cu gropi

Protest inedit pe “Autostrada Codrului”, drumul plin de gropi care deservește mii de locuitori ai Sătmarului. Într-o încercare de-ai ironiza pe oficialii care se întrec în tăiatul de panglici, protestatari s-au pus și ei pe inaugurat și, în mod simbolic, folosind o bandă de semnalizare, “au dat în folosință” drumul plin de gropi. Și totul se întâmplă la doar doi kilometri de municipiul reședință de județ.

Haz de necaz, așa se poate caracteriza protestul de joi de la Satu Mare. Zeci de cetățeni care sunt obligați să tranziteze drumul județean denumit “Autostrada Codrului” au ieșit în stradă pentru a atrage atenția autorităților județene.

Oamenii s-au plâns că își cheltuie banii pe reparații la mașini, asta deși se lucrează pe tronsonul de drum.

“Au aruncat banii degeaba. Gropile au reapărut. Prima ploaie a spălat totul”, se plânge unul dintre șoferii care trebuie să bată zilnic drumul județean.

“De când au început să lucreze, au făcut și acuma e mai rău”, îl completează un alt protestatar.

Și nu doar mașinile se strică într-un ritm la care oamenii pur și simplu nu mai pot face față. Mulți rămân izolați, pentru că vizitatorii, rude și prietenii, refuză să meargă pe drumul plin cu cratere. Iar starea proastă a infrastructurii îi afectează pe toți, inclusiv pe cei care vor să se mute.

“Vrem să vindem casele. Nu le cumpără nimeni. Nimeni nu vrea să vină aici”, explică o sătmăreancă.

“Nu vor să vină aici. Nici rudele, nici prientenii nu mai vin la noi”, a replicat un alt locuitor.

Drumul prost și lucrările ajung să îi îmbolnăvească pe localnici

Infrastructura proastă le pune și sănătatea în pericol.

“Un om a murit până să ajungă Amublanța la el”, a spus un localnic.

La toate se adaugă calitatea proastă a aerului, una care a ajuns să-i bage în spital pe cei mai vârstnici.

“E praful de un deget”, spune un localnic.

“Lor nu le pasă. Ei stau în birouri, cu aer condiționat, de ce să le pese”, spune o altă sătmăreancă care a provestit și despre cât de gravă a fost situația pe parcursul verii care a trecut.

“Acuma trebuie să mă duc cu soția la spital. Are astm, de la praf”, a spus un alt protestatar despre calitatea aerului.

Localnicilor nu le mai rămâne decât să se bucure de faptul că a venit ploaia și chiar dacă craterele din șosele au rămas, măcar au scăpat de o parte din praful înnăbușitor.

Autoritățile locale din statele trazitate de drum cer și ele explicații și s-au alăturat protestului civic.

“Consider că ar trebui împreună să ne organizăm și să facem un protest legal pe platou, în fața Prefecturii și a Consiliului Județean, un lucru pe care l-am mai făcut.  Sperăm ca cei din Consiliul Județean, Direcția Tehnică, Serviciul Juridic să dea niște explicații reale oamenilor, la tot ce s-a întâmplat, inclusiv la această soluție tehnică neinspirată. Uitați, după o săptămână, opt zile, la prima ploaie, s-au ales gropile de fostul drum”, a spus Ardelean Simion, primarul localității Homoroade.

Oamenii fac haz de necaz și inaugurează drumul plin de gropi

La fel de revoltați sunt și transportatorii, iar șoferii profesioniști au și o recomandare pentru cei de la Consiliul Județean care se ocupă de contractele de reabilitare.

“Să vină ei, să lucreze o zi, să facă zece curse pe drumul ăsta”, a spus unul dintre șoferii care-i obligat să parcurgă drumul de 20 de minute pe care îl face acum în 40 de minute. Întrebat de câte ori pe zi este obligat să își spele autobuzul, șoferul face haz de necaz. “Eu am geamuri fumurii. Mă întreabă colegii că unde umblu eu el, pe câmp?”

Și tot ca să facă haz de necazul de care se lovesc zilnic de mai multe ori, oamenii au luat o bandă utilizată pentru marcarea drumului și au tăiat, în mod simbolic, panglica drumului plin de gropi. Inaugurarea a fost însoțită de aplauze, strigăte de bucurie și mulțumiri adresate Consiliului Județean, doar că de această dată toate au fost într-o cheie ironică.

“Autostrada Codrului”, DJ 193, asigură legătura municipiului Satu Mare cu localitățile Amați – Rușeni – Tătărești – Necopoi – Homorodu de Jos -Homorodu de Mijloc – Homorodu de Sus – Solduba – Hodișa – Socond – Rătești (DN 19A).2 Comments on "VIDEO. Oficialii, luați peste picior. Protestatarii au tăiat panglica la drumul plin cu gropi"

  1. dl.primar Ardelean a participat la inaugurarea hazlie a șoselei, nu pot să cred, oare el nu are nicio vină fiind membru marcant al psd în legătura cu acest fapt!!!!!!!!!!!!!!!

    View Comment
  2. Să pună și o placă pe care să scrie Aici sunt banii dumneavoastră! Semnat- Consiliul Județean Satu Mare!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostrada Codrului, Consiliul Județean Satu Mare, infrastructură rutieră
FOTO/VIDEO. Sătmărenii au ieșit în stradă. Protest pe “Autostrada Codrului”

Închide