VIDEO. Probleme pentru soții Bertici. Lăsați fără bani și acte, în Siberia

Probleme pentru soții Bertici. Au rămas blocați într-un hotel din Siberia, după ce au rămas fără acte și fără bani. În ajutor le-au venit oficialitățile maghiare și consulul onorific al consul onorific al Rusiei în România, Gabriel Lavrincic. Cei doi sătmăreni spun că nu se dau bătuți și speră ca ziua de mâine să fie una mult mai bună.

Soții Bertici au rămas fără bani și fără acte după ce portofelul uitat pe o canapea a dispărut.

“Am avut noi, azi dimineață, un incident la un motel unde am dormit. […] Nu am avut internet în cameră, am dat pe holul motelului, Kinga s-a culcat, eu am mai stat trei ore, până s-a încărcat vlog-ul. Portmoneul era la mine și laptop-ul. A mai rămas 3% să încarce vlogu-ul, dar și laptop-ul mai avea 4% baterie și mă tot uitam să nu se descarce. Când l-a urcat, m-am bucurat și am luat laptopul și am mers în cameră. Am uitat portmoneul pe canapea, era negru și nu l-am observat”, explică Attila Bertici.

A doua zi, cei doi sătmăreni s-au grăbit să pornească din nou la drum, dar când au vrut să își cumpere cafea, atunci au observat că au rămas fără portofel. S-au întors pe hol, dar acesta dispăruse de pe canapea.

“Ei s-au speriat un pic pentru că am întrebat de cameră, că s-ar putea vedea pe camera de supraveghere, care era deasupra canapelei. Ei au încercat să ne explice ceva, dar nu am înțeles. Am zis că dacă nu găsim, atunci trebuie să chemăm poliția. Atunci s-au cam speriat”, a spus Kinga.

Sătmărenii au găsit sprijin la consulul onorific al Rusiei

Sătmărenii au apelat la unul dintre consulii onorifici, care și urmărește expediția celor doi sătmăreni.

Șefa hotelului nu s-a lăsat înduplecată nici când a auzit de posibilitatea unui scandal diplomatic. Până la urmă, prietenii

“Au fost foarte drăguți noi. Au venit foarte mulți pentru un furt de portmoneu. În portmoneu nu am avut foarte mulți bani, dar aveam cinci card-uri bancare și permisele de conducere și buletinele, a spus Attila. A chemat un specialist care se ocupă de sisteme de supraveghere. Când am întrebat dacă avem șanse de recuperat actele, a spus că <maybe>”, a spus Attila.

Procedurile au durat câteva ore bune, spun cei doi sătmăreni, care subliniază că poliția și-a făcut datoria.

„A zis polițistul să luăm toate bagajele și să urmărim mașina poliției”, a spus Kinga.

Ambasada Ungariei și Consulatul de la Ekaterinburg le-au venit în ajutor

La Ambasada României a răspuns robotul, iar Ambasada Ungariei i-a direcționat spre cel mai apropiat consulat, cel de la Ekaterinburg. Cei doi au fost informați de autoritățile din Rusia că trebuie să aștepte la secția de poliție un traducător, care costa și aproximativ 800 de euro. Toate astea fără a avea acces la fondurile de pe card-uri.

Consulatul Ungariei a încercat să găsească o rezolvare pentru completarea formularului în limba maghiară și transmiterea acestuia, pentru traducere, către consulat, urmând să ajungă actul înapoi către secția de poliție.

Sătmărenii au mulțumit consulatului Ungariei și au spus că polițiștii au fost foarte drăguți. Cei doi au încercat să facă rost de bani cash, de la Satu Mare, dar fiind sărbători, nu s-a putut face nicio tranzacție.

Tot soția lui Serghei, prietenul lui Attila, a sărit în ajutorul celor doi și cu 150 de euro. Până la urmă, prin Baia Mare, au reușit să fie transferați și banii de la Satu Mare. Bucuroși, cei doi sătmăreni au mers la prima poștă, dar nu i-au putut ridica pentru că oficiul nu avea suficiente lichidități. Nici acolo nu au fost bani, dar măcar au primit confirmarea tranzacției.

Blocați la Kemerovo

Cei doi sătmăreni au rămas fără buletine și permise de conducere, cu card-urile bancare blocate, fără prea mulți bani cash și în așteptarea fondurilor de la Satu Mare, blocați într-un hotel din Kemerovo. Attila spune că crede în semne și poate astă a fost un semn. Cu toate astea, nu se dau bătuți și după toate peripețiile, încă mai puteau să zâmbească.

“Nu suntem necăjiți, suntem obosiți”, a explicat Attila Bertici. “Continuăm”

7 Comments on "VIDEO. Probleme pentru soții Bertici. Lăsați fără bani și acte, în Siberia"

 1. aveți grijă de mașină poate veniți acasă pe jos că bunicul

  View Comment
 2. BERTICI, Sătmarul vă susține.

  View Comment
 3. Bai jan, nu mai pot de ras..foarte inspirat comentariul tau :))))

  View Comment
 4. diertek haza fele diorsan

  View Comment
 5. urgent întoarceți-vă !!!

  View Comment
 6. Nem kell fel adni, minden jóra fordúl .Sok sikert és erőt.Kis pihenés, feltöltődés és menni tovább.Sok kitartást!

  View Comment
 7. Ce se mai știe de ei?

  View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Bertici Attila, Kinga Bertici
FOTO/VIDEO. Crăciun Românesc pentru sătmărenii din Siberia. Urmează cea mai grea etapă a expediției

Închide