VIDEO. Un român, între maghiari, la concursul de tăiat porci al UDMR Satu Mare

Reporterii PresaSM au participat astăzi la concursul de tăiat porci organizat în acest an la Halmeu de UDMR Satu Mare. Au fost reprezentate doar localități cu populație preponderent maghiară din județul Satu Mare, Ungaria, Ucraina, Serbia sau Slovacia. Peste tot se vorbea maghiară. Nimic nou sub soare.

Ceea ce i-a impresionat pe reporterii PresaSM a fost căldura cu care au fost întâmpinați, fără nici cea mai mică exagerare. Cu toate că jurnaliștii prezenți la eveniment stăpânesc cu ușurință limba maghiară la nivel conversațional, dialogul cu organizatorii și participanții s-a purtat exclusiv în limba română. Nimeni nu a avut nimic de obiectat! Nu am auzit niciun oftat, nicio remarcă negativă. Toți s-au conformat politicos. Ba, mai mult, am fost serviți cu de toate, fără să cerem acest lucru și fără nici cea mai mică rezervă.

Iată cum s-a mai spulberat mitul conform căruia toți maghiarii sunt șovini. Realitatea ne-a demonstrat faptul că situația nu stă nici pe departe așa! Realitatea ne-a demonstrat că suntem toți oameni, indiferent de limba noastră maternă. Indiferent de limba în care optăm să ne exprimăm și comunitatea din care provenim.

Redacția PresaSM le mulțumește tuturor pentru căldura cu care au fost primiți reporterii!

Dovada, în videoreportajul mai jos:

2 Comments on "VIDEO. Un român, între maghiari, la concursul de tăiat porci al UDMR Satu Mare"

  1. Cu tot respectul domnilor de la Presasm, dar acest comportament este unul NORMAL! Dacă avem un minim de bun simț și civilizație!

    View Comment
  2. daca maghiarii ar merge in germania sau anglia ar vorbi limba lor sau s ar conforma limbii tari unde se afla ,aici la noi om de 60 de ani imi spune ca nu sti vorbi romaneste,cata nesimtire eu in romania sabinvat limba lui maghiara ,eu zic sa le fie rusine

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre concurs de tăiat porci
FOTOREPORTAJ. A curs mult sânge în Halmeu, la concursul de tăiat porci. Preparate unul și unul

Închide