Ziua Maghiarilor din Satu Mare, posibil anulată. Ar fi așteptați mii de participanți

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat astăzi noi măsuri de siguranță luate de autorități pentru a limita extinderea infecțiilor cu coronavirus. Printre ele inclusiv interzicerea activităților la care participă mai mult de 1.000 de persoane. 

Pe cale de consecință, manifestările dedicate Zilei Maghiarilor ar putea fi anulate în municipiul Satu Mare. Potrivit informațiilor PresaSM, luni are loc o ședință de urgență la nivelul Primăriei și a Prefecturii Satu Mare, în urma căreia ar urma să se ia o decizie clară în acest sens. Având în vedere că la aceste manifestări participă în mod clar mii de persoane, decizia este una destul de previzibilă.

În schimb, nu este exclusă ca manifestările să se organizeze într-un cadrul mai restrâns, cum ar fi cele programate deja la Teatrul de Nord.Reamintim faptul că Organizația Județeană Satu Mare a UDMR, Fundația Sfântul Ștefan și Asociația Tinerilor Maghiari intenționează să organizeze din nou, în data de 15 martie – manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni în municipiul Satu Mare, potrivit informațiilor PresaSM.

Manifestările ar trebui să înceapă, ca de obicei, la placa memorială ”Petofi Sandor” din Piața Libertății (Lângă ceasul electric), de la ora 14.45, și ar trebui să se încheie cu un simpozion la Teatrul de Nord, de la ora 17.00. Față de anul trecut, programul manifestărilor a fost devansat cu două ore.

 2 Comments on "Ziua Maghiarilor din Satu Mare, posibil anulată. Ar fi așteptați mii de participanți"

  1. Satmarean | martie 8, 2020 at 22:55 |

    Semmi baj!!!

    View Comment
  2. hát ásztá nui bun, avem cea mai bun primar care este in Erdely Gábor Kereskényi, care o sâ vâ aráte parkare, ászfáltare, felicitari!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Satu Mare
FOTO. Se sparge Centrul Nou al municipiului Satu Mare. Atenție la lucrări!

Închide