ALERTĂ. Măsuri speciale la Satu Mare după epidemia din Ucraina


Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a dispus, încă din 1 noiembrie 2019, direcțiilor de sănătate publică din județele Botoșani, Maramureș, Satu Mare, Suceava și Tulcea intensificarea activității de supraveghere a difteriei, urmare a comunicărilor identificate privind evoluția unor cazuri de îmbolnăvire prin difterie în Ucraina.

De asemenea, Ministerul Sănătății a cerut INSP să distribuie prin direcțiile de sănătate publică tuturor medicilor de familie și unităților sanitare din județe definiția de caz pentru difterie, precum și obligația de a informa imediat telefonic asupra cazurilor suspecte la DSP județean, care va raporta cazul la INSP-CNSCBT și va demara ancheta epidemiologică.

“Ministerul Sănătății a mai cerut direcțiilor de sănătate publică să evalueze de urgență situația acoperirii vaccinale pentru difterie, astfel încât să fie identificate zonele cu o mai slabă acoperire pentru a interveni cu acțiuni de recuperare la vaccinare a copiilor”, mai spun autoritățile.

Ministerul Sănătății reamintește că singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea.

“Reamintim că singura modalitate de prevenire a difteriei, o boală cu transmitere aerogenă și cu potențial mortal este vaccinarea specifică”, avertizează Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a cerut Companiei UNIFARM să demareze, de urgență,  prin procedură de nevoi speciale, o achiziție de ser antidifteric pentru asigurarea profilaxiei specifice în situația apariției unor cazuri de îmbolnăvire.

Anunțul vine după ce autoritățile din Ucraina au confirmat prezența bolii și în zonele apropiate de granița cu România.1 Comment on "ALERTĂ. Măsuri speciale la Satu Mare după epidemia din Ucraina"

  1. Serios?? Dar de ce la frontiera cu Ucraina nu se știe nimic???

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Ministerul Sănătății
Începe vaccinarea antigripală. Cine sunt primii pe listă

Închide