Buchete de 8 Martie? Vezi care este simbolistica florilor

foto: wallpaperscraft.com

Simbolistica florilor era folosită în vremurile de demult ca un mijloc de a transmite mesaje, dincolo de limbajul scris sau vorbit.

Florile au în spatele lor mituri și legende care vorbesc despre această simbolistică și se mai spune și că în funcție de florile preferate vorbesc despre personalitatea noastră. Cert este că, la nivel universal, vorbim deja de o simbolistică a florilor unanim acceptată.  Astfel,  trandafirul vorbește despre dragoste iar crinul despre puritate.

Simbolistica florilor sau limbajul florilor este în strânsă legătură cu istoria, cultura dar și religia diferitelor țări chiar dacă, unele semnificați, au trecut hotarele statelor și chiar a culturilor. Cel mai cunoscut caz este desigur, cel al trandafirului.Trandafir : dragoste

Simbolistica florilor depinde nu doar de specie ci și de culoarea aleasă. Astfel, trandafirul alb vorbește despre dragostea eternă în timp ce un trandafir galben denotă gelozie. Dacă cumpărați trandafiri roz atunci urați fericire. Trandafirii negrii, chiar dacă ar părea un cadou exotic, sunt bine de evitat, ei sunt legați în mentalul colectiv de moarte și înmormântare.

foto: bwallpapers.com

foto: bwallpapers.com

Pe toate tarabele, de 8 Martie, încep să apară florile de primăvară iar dacă tot puteți alege între diferitele specii, ar fi bine să vă gândiți la ce mesaj vreți să transmiteți.

Zambila: constanță

Asociată cu sportul, încrederea și semeția, zambila are mai multe legende legate de modul în care a ajuns să fie cultivată în curțile oamenilor. Dacă a fost sau nu Hyacinthus, adică nestamat în greaca veche, preferatul zeului Appolo, care l-a transformat în floare după moarte, cert este că zambilele cuceresc prin mirosul specific iar când vine vorba de culori, dacă violetul simbolizează constanță, albul vorbește despre frumusețe iar rozul despre natura jucăușă.

Lalea: romantism și pasiune

foto: hdimagesnew.com

foto: hdimagesnew.com

Simbolisitca florilor merge mână în mână, cum am mai spus, cu mitologia legată de fiecare specie în parte iar asta se vede foarte bine în cazul lalelelor. Se spune că un prinț, Farhad, s-a îndrăgostit de o fată, pe numele de Shirin. Copleșit de durere când a aflat de moartea lui Shirin, Farhad s-a sinucis aruncându-se de pe o stâncă. Legenda spune că fiecare picătură de sânge s-a transformat într-o lalea de un roșu aprins. Dacă oferiți buchete de lalele roșii atunci vorbiți despre iubire desăvârșită în timp ce laleaua albă e simbol al iertării. Dacă buchetul este pentru o prietenă, atunci alegeți lalelele galbene care semnifică amiciția iar dacă aveți curaj, puteți opta pentru laleaua neagră, cea care l-a fascinat și pe Alexandre Dumas pentru că vorbește despre mister și putere deopotrivă.

Frezie: prietenie

Orhidee: rafinament

Lăcrămioară: inocență

Mac: uitare

Crin: puritate

Crizantemă: bucurie

Floarea Soarelui: loialitate

Garoafă: dragoste

foto: decostyle.mayra.ro

foto: decostyle.mayra.ro

Prea puțin iubite de români, garoafele au o simbolistică aparte în cultura romană, unde erau oferite drept ofrande zeilor dar și în cea creștină unde sunt asociate lacrimilor vărsate de Fecioara Maria în momentul Răstignirii. Cele roșii sugerează dragoste eternă în timp ce garoafele roz simbolizează dragostea maternă. Nu alegeți garoafele purpurii pentru că ele sunt asociate despărțirii și refuzului.

Narcise: egoism

Primule: prima tinerețe

Violete: modestie

Margareta: simplitate

Indiferent ce flori alegeți pentru buchetele de 8 Martie, simbolistica florilor nu este de neglijat. Multe  doamne cunosc limbajul secret al plantelor și pot căuta în buchete, semnificațiile ascunse.

foto: hdwallpaperbackgrounds.net

foto: hdwallpaperbackgrounds.netFii primul care comentează! despre "Buchete de 8 Martie? Vezi care este simbolistica florilor"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.