Careiul va avea cel mai modern iluminat public, de cinci milioane de euro

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a semnat ieri, la sediu Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest din Cluj Napoca, contractul de finanțare pentru proiectul ”Eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”.

Proiectul, în valoare totală de 22.614.491 lei, va fi finanțat în cadrul Axei 3 a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Contribuția proprie a administrației locale careiene este de 2% din valoarea proiectului, a declarat șeful Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei.

”Prin implementarea acestui proiect vom obține două lucruri importante. În primul rând, se va extinde rețeaua de iluminat public, iar întregul municipiu va fi mai bine iluminat. În al doilea rând, prin modernizarea rețelei existente vom reduce consumul de energie electrică cu 30%”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Acesta este cel de-al cincilea proiect depus de Primăria Carei care a obținut finanțare în cadrul POR 2014-2020.

Celelalte patru proiecte sunt: ”Creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale în Municipiul Carei, Componenta Blocuri Turn (4 blocuri)”, ”Amenajare parc de agrement SOMOS în municipiul Carei”, „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă” și „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei prin măsuri privind încurajarea utilizării bicicletei şi îmbunătăţirea infrastructurii aferentă traficului pietonal”.

Fii primul care comentează! despre "Careiul va avea cel mai modern iluminat public, de cinci milioane de euro"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Primăria Carei
FOTOGALERIE. Zeci de români au protestat la Carei, acuzând acte de șovinism

Închide