Drumul expres Baia Mare-Petea, promisiuni de accelerare a proiectului

Drum expres Baia Mare-Petea, un proiect accelerat. Noul secretar de stat de la Transporturi, Dragoş Titea, spune că dorește să se concentreze pe finalizarea proiectelor importante de infrastructură din nord-vestul țării. Titea a făcut și câteva precizări cu privire la drumul expres Baia Mare-Petea.

Noul secretar de stat de la Transporturi, Dragoș Titea, spune că se va implica în finalizarea proiectelor mari de infrastructură din nord-vestul țării.  Titea a făcut și câteva precizări cu privire la drumul expres Baia-Mare-Petea.

“Pe termen mediu şi lung îmi doresc să finalizăm lucrările la drumul Baia Mare – Târgu Lăpuş, dar şi accelerarea finalizării proiectului drumului expres Dej – Baia Mare – Petea,” a spus Titea.

Drum expres Baia Mare – Petea, în stadiu de fezabilitatePotrivit CNAIR, drumul expres, ca obiectiv, va prelua o parte din traficul care se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente, determinând scăderea timpului de parcurgere a distanţelor, reducerea emisiilor de substanţe poluante în atmosferă şi a nivelului de zgomot în localităţile străbătute de drumurile existente, va asigura condiţii sporite de siguranţă şi confort în trafic.

Drum expres Baia Mare-Petea - harta CNAIR

Drum expres Baia Mare-Petea

Un studiu de fezabilitate a fost aprobat în acest sens prin Hotărâre de Guvern.

Drumul expres ar urma să aibă o lungime de 82.34 km . Valoarea proiectului se ridică la 819 milioane Euro, potrivit studiului de fezabilitate.

Drumul expres și legătura cu Ungaria

Drumul ar trebui să facă legătură cu autostrada M3 din Ungaria, arată Masterplanul pe Transporturi.

Legătura cu autostrada M3 din Ungaria va fi asigurată prin Satu Mare prin sectorul de drum expres nod Livada – Petea, cu o lungime de 29.21 km, perioada de implementare 2030-2032, valoarea estimată fiind de 139.91 milioane de euro fără TVA, iar acest proiect face parte din legătura cu drumul expres DX4, Turda – Hamleu, cu o lungime de 320.20 km, având ca perioadă de implementare 2028-2032 şi o valoare estimată de 1713.21 milioane de euro fără TVA.2 Comments on "Drumul expres Baia Mare-Petea, promisiuni de accelerare a proiectului"

  1. 14 ani ca sa faci un nenorocit de drum? Totul este o cacialma specific romaneasca…sa vina chinezii!

    View Comment
  2. De Valea Izei pixul… , mai veniți voi după voturi . De la Zgonea încoace toți care au venit în Maramureș au promis că rezolvă Valea Izei . Să nu vă umplem de plăcuțe suedeze ?

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Baia Mare, drum expres
Urmărire ca-n filme pe străzile din Baia Mare. Cursă între trei tineri și polițiști

Închide