Maghiarii aduc autostrada, în ritm alert, la granițele României. Aproape de Petea

sursa: Nemzeti Infrastruktura Fejleszto zrt

Autoritățile maghiare se grăbesc să își aducă autostrăzile cât mai aproape de România. Pe șantierul M35 se lucrează chiar și în prag de iarnă, toate pentru a finaliza cât mai repede joncțiunea cu autostrada M4, au aflat reporterii PresaSM. Potrivit proiectului M35 va ajunge până la granița cu România, acolo unde ar fi trebuit să facă legătura cu Autostrada Transilvania.

Autoritățile din Ungaria se grăbesc să aducă rețeaua de autostrăzi până la granița cu România. Asta pentru că, până la finalul anului în curs, autoritățile din țara vecină vor să termine porțiunea care ajunge până la 40 de kilometri de granița noastră. Este vorba de proțiunea până la localitatea Berettyóújfalu. De aici, autostrada M35 va fi legată de M4 și va continua până la granița cu România, la Borș.

Autostrada Ungariei trebuia să facă legătură cu Autostrada Transilvania. Abia la mijlocul lunii octombrie, CNAIR a anunțat câștigătorii licitației pentru tronsonul care urmează să facă legătură cu autostrada maghiarilor. Este vorba despre lotul trei din autostrada Suplac – Borș, cel mai mic tronson, Borș – Biharia, de doar 5,35 de kilometri. Acesta ar trebui să facă și legătura cu DN 19.

Subsecțiunea Biharia-Borș, are o valoare de 134.221.397,72 lei, fără TVA . Este vorba despre aproximativ 29 milioane euro. Durată de proiectare este de 4 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 15 luni.

Licitația a fost în schimb contestată, iar un rezultat este așteptat abia la mijlocul lunii în curs.

În timp ce M35 ajunge tot mai aproape de Borș, autoritățile maghiare și-au exprimat dorința de a construi un drum expres M 49 între autostrada M3 și granița cu România. La mijlocul lunii trecute se anunța că deja porțiunea dintre M3 și Okoritofulpos are toate avizele necesare, iar pentru porțiunea dintre Okoritofulpos și Csengersima (lângă Petea) urmează să fie licitate lucrările de construire.Fii primul care comentează! despre "Maghiarii aduc autostrada, în ritm alert, la granițele României. Aproape de Petea"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
Ungurii aduc legătura cu autostrada M3 chiar la limita județului Satu Mare (Vetiș)

Închide