FOTO. Drumul Careiului se schimbă la față. Ce planuri are Primăria

Drumul Careiului

Primăria municipiului Satu Mare anunță că va planta platani pe Drumul Careiului. În plus, autoritățile anunță că vor amenaja și un gard viu și vor monta gazon. 

Primăria municipiului anunță că au loc noi lucrări edilitare pe Drumul Careiului, porțiunea cuprinsă între cele două poduri. Aici, vechii copaci tuia ornamentali vor fi înlocuiți cu platani, iar autoritățile promit și un gard viu pentru delimitare. În plus, anunță Primăria, se va monta și un gazon natural.

“Primăria Municipiului Satu Mare plantează 68 de platani pe Drumul Careiului, în locul celor 28 de copaci tuia îmbătrâniți, de pe tronsonul dintre cele două poduri. În zona se vor mai efectua lucrări pentru amenajarea unui gard viu care să fie simetric pe ambele părți ale străzii, precum și lucrări pentru montarea de gazon natural tip rulou,” se arată într-o informare a Primăriei Satu Mare.

Prin acest demers, Primăria Municipiului Satu Mare continuă să îmbunătățească spațiile urbane și să acorde atenție detaliilor care pot îmbunătății calitatea vieții locuitorilor din zonă, mai spun autoritățile.

Refacerea zonelor verzi este un ultim pas pentru ca zona dintre cele două poduri să primească o complet altă înfățișare. Asta după ce terenurile virane au fost înlocuite de construirea noului mall NEPI și a supermarketului Lidl.

Planuri mari pentru zonele verzi

În această săptămână, consilierii locali au votat și un proiect ambițios, care face parte tot din planul de refacere a zonelor verzi. În urma unei investiții de șapte milioane de lei, malurile Someșului cuprinse între cele două poduri ar urma să intre în reabilitare completă.

Potrivit proiectului, pe malurile Someșului urmează să fie realizat un loc de joacă pentru copii. Proiectul include și o zonă de fitness în aer liber. Autoritățile își propun și două zone ponton, dar și o secenă pentru evenimente. Tinerii vor avea o zonă de agrement dedicată. Iar proiectul prevede și un pavilion expozițional, potrivit fotopalnurilor.

Zona va fi dotată inclusiv cu camere de supraveghere și corpuri de iluminat. Autoritățile spră ca astfel să reducă fenomenul infracțional.3 Comments on "FOTO. Drumul Careiului se schimbă la față. Ce planuri are Primăria"

  1. BRAVO MAI !!!!!!!!!!!!!!!

    View Comment
  2. Trebuie sa se faca asta si pe alte strazi si artere ale municipiului, nu numai Drumul Careiului.

    View Comment
  3. Primăria Satu Mare, noi cetățenii municipiului Satu Mare vă rugăm insistent să întreține-ți în mod corespunzător și eficient spațiile verzi, respectiv domeniul public, nu cum lrocedați la momentul de față !!!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre drumul Careiului
FOTO. Elev lovit de o mașină de teren, pe Drumul Careiului

Închide