FOTO. Protest la una dintre cele mai importante instituții din Satu Mare. Angajații, în stradă

Angajații Casei Județene de Pensii Satu Mare au ieșit astăzi în stradă, în semn de protest față de salariile mici, în raport cu alte categorii de bugetari.

”Protestul este spontan, revendicările sunt legate de salarizarea noastră. Faţă de colegii din aceeaşi familie ocupaţională – Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, ANAF şi Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică – noi am rămas în urmă cu salarizarea”, a spus unul dintre funcționari.

 

Angajaţii caselor judeţene de pensii au cele mai mici salarii din familia ocupaţională. Spre exemplu, un director executiv al unei case judeţene de pensii are un salariu de bază de 6.899 de lei, un şef de la direcţia judeţeană de finanţe între 10.212 şi 10.937 de lei, salariul ajungând la 14.941 de lei pentru un director executiv al casei judeţene de asigurări de sănătate şi pentru unul al direcţiei judeţene de sănătate publică.

Un referent de grad profesional superior 5 de la casa judeţeană de pensii are un salariu de încadrare de 2.246 de lei, unul de la ANAF – 2.959 – 3.075 de lei, unul de la casa judeţeană de asigurări de sănătate – 3.627 de lei, iar unul de la direcţia judeţeană de sănătate publică – 4.080 de lei.

1 Comment on "FOTO. Protest la una dintre cele mai importante instituții din Satu Mare. Angajații, în stradă"

  1. Stimabili domni și doamne protestatare, vă invit la următorul târg de joburi să vă depuneți actele la una dintre firmele de succes din oraș care se bat să facă rost de forță de muncă! Dar acolo e o mică problemă, posturile unde de tăai frunze la câini ori nu există ori s-au laut deja!
    Spor la tot ceea ce faceți!

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre protest
FOTO/VIDEO. Lanț uman în fața Tribunalului Satu Mare! Zeci de oameni au protestat împotriva Guvernului

Închide