FOTODOCUMENT. Drumul expres Baia Mare – Petea, ”gata” în 2032?! Legătură cu autostrada Ungariei

Drumul expres Baia Mare-Petea, care ar lega nord-vestul țării de autostrada M3 din Ungaria, ar putea fi realizat (potrivit promisiunilor, aparent fără sens, ale guvernanților), în anul 2032. 

OFICIAL: Drum expres Baia Mare – Petea, în stadiu de fezabilitate

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), drumul expres, ca obiectiv, va prelua o parte din traficul care se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente, determinând scăderea timpului de parcurgere a distanţelor, reducerea emisiilor de substanţe poluante în atmosferă şi a nivelului de zgomot în localităţile străbătute de drumurile existente, va asigura condiţii sporite de siguranţă şi confort în trafic.

Drum expres Baia Mare-Petea - harta CNAIR

Drum expres Baia Mare-Petea

Un studiu de fezabilitate a fost aprobat în acest sens prin Hotărâre de Guvern.

Drumul expres ar urma să aibă o lungime de 82.34 km . Valoarea proiectului se ridică la 819 milioane Euro, potrivit studiului de fezabilitate.

Drumul expres și legătura cu Ungaria

Drumul ar trebui să facă legătură cu autostrada M3 din Ungaria, arată Masterplanul pe Transporturi.

Legătura cu autostrada M3 din Ungaria va fi asigurată prin Satu Mare prin sectorul de drum expres nod Livada – Petea, cu o lungime de 29.21 km, perioada de implementare 2030-2032, valoarea estimată fiind de 139.91 milioane de euro fără TVA, iar acest proiect face parte din legătura cu drumul expres DX4, Turda – Hamleu, cu o lungime de 320.20 km, având ca perioadă de implementare 2028-2032 şi o valoare estimată de 1713.21 milioane de euro fără TVA.

Fii primul care comentează! despre "FOTODOCUMENT. Drumul expres Baia Mare – Petea, ”gata” în 2032?! Legătură cu autostrada Ungariei"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre autostradă
MOBILIZARE. Proiectul Autostrăzii Nordului, care ar trece prin Satu Mare, depus la Parlament!

Închide