FOTO/VIDEO. Greva continuă la Electrolux. Sute de oameni, în stradă

Greva continuă la Electrolux Satu Mare. Sute de oameni s-au adunat pentru a doua zi în fața fabricii cerând salarii mărite și condiții mai bune de muncă. 

Greva continuă la Electrolux Satu Mare. Pentru a doua zi consecutiv, sute de muncitori s-au adunat în fața fabricii din municipiu și au solicitat salarii mărite și condiții mai bune de muncă.

Oamenii au reclamate faptul că creșterea costurilor de trai impune majorarea veniturilor. Mulți lucrează pentru compania suedeză de zeci de ani și spun că în ultimul timp și condițiile de muncă s-au degradat. Angajații, la fel ca și în cursul zilei de luni, au cerut conducerii să le respecte munca și să le ofere cei doi lei în plus pe oră.

Angajații au scandat “Demisia” și “Rușine să vă fie”.

Sindicaliștii au fost nemulțumiți inclusiv de modul în care conducerea a înțeles să cheme la negocieri reprezentanții angajaților.

În ceea ce privește solicitările muncitorilor, acestea nu s-au schimbat. Liderii de sindicat i-au întrebat dacă vor să lupte până la capăt pentru măririle de salarii, iar muncitorii au răspuns pozitiv solicitând și demisia conducerii.

În prima zi a grevei generale, angajații au protestat începând cu ora 7 în fața fabricii, iar printre scandări s-au numărat inclusiv cererei pentru demiterea conducerii de la Satu Mare.

Tot în cursul zilei de ieri, liderii de sindicat au promis că vor întocmi un memoriu în care vor prezenta situația din fabrica de la Satu Mare și îl vor trimite către conducerea suedeză. Documentul va fi expediat astăzi, au spus sindicaliștii.

Apeluri au fost lansate de muncitori și către ceilalți angajați ai companiei, pe care i-au rugat să li se alăture în mișcarea de protest.

Sindicatul a reiterat și astăzi că este deschis la dialog, dar principala revendicare rămâne cea legată de creșterea salariilor.

Angajații Electrolux, îndemnați la solidaritate

Liderii de sindicat i-au rugat pe salariați să dea dovadă de solidaritate, dar și să nu răspundă la provocări, astfel încât greva să nu fie declarată ilegală.

Angajații ar putea face un marș prin oraș în zilele următoare. Liderul de sindicat Vasile Dârle a precizat că se ia în calcul inclusiv o astfel de acțiune. Un gest similar au făcut salariații și în anii precedenți când au făcut grevă.

“E timpul să fim uniți. Este cazul să nu mai lăsăm de la noi,” a spus una dintre angajate.

Muncitorii vor fi prezenți în fața fabricii și miercuri dimineața, începând tot cu ora 9.

Este pentru a doua zi când producția este blocată.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Greva continuă la Electrolux. Sute de oameni, în stradă"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre Electrolux
FOTO/VIDEO. Grevă la Electrolux Satu Mare: Muncitorii au oprit producția

Închide