FOTO/VIDEO. INEDIT. Polițiștii sătmăreni, predică în fața altarului. Care a fost mesajul oamenilor legii

Campanie inedită la Satu Mare. Pentru a-i învăța pe cetățeni cum să se protejeze de infractori, polițiștii sătmăreni au mers la Biserică și și-au transmis mesajele de prevenție chiar din fața altarului.

Campanie indedită la Satu Mare. Oamenii legii vor fi prezenți în lăcașele de cult pentru a-i învăța pe cetățeni cum să se protejeze de infractori. Startul campaniei a fost dat duminică, la biserica din Tătărăști. Polițiștii Alin Puiu și Răzvan Sima, de la Secția de Poliție Beltiug le-au explicat enoriașilor care au participat la liturghia de duminică ce pot face pentru a nu cădea victime ale escrocilor.

Polițiștii au dat drept exemplu metoda Accidentul.

“Foarte mulți oameni, fără frică de Dumnezeu, sună persoane și se dau de la Poliție și spun că rude sau apropiați au suferit un accident, și solicită bani. Noi vă spunem că niciodată, Poliția Română, niciodată nu va suna oamenii să le solicite bani. Sfatul nostru este ca în cazul în care sunteți sunați de astfel de persoane să închideți. Închideți și sunați rudele,” le-a explicat Alin Puiu enoriașilor adunați la liturghie.

Polițiștii sătmăreni au tras repetate semnale de alarmă cu privire la diferitele metode de înșelăciune cărora le-au căzut victime sătmăreni. Oamenii legii au avertizat și că cei mai vulnerabili în astfel de situații sunt chiar persoanele vârstnice.

Cei doi tineri polițiști i-au îndemnat pe cetățeni să se adreseze cu încredere secțiilor de poliție. Ei i-au mai rugat pe enoriași și să nu lase conflictele să degenereze în așa fel încât să se ajungă la agresiuni fizice.

Polițiștii le-au explicat și cum funcționează sistemul, dar au subliniat și faptul că există situații în care, din cauza lipsei de personal, oamenii legii trebuie să realizeze o prioritizare a intervențiilor. Apelul a fost unul la responsabilitate, atunci când vine vorba de solicita intervenția autorităților prin apelarea numărului de urgență “112”.

Citește și:

Polițiști avertizează: Fiți foarte atenți la apelurile telefonice!

Metoda “Investitorul”. Polițiștii avertizează că vârstnicii sunt principalele victime

Apeluri de la numere necunoscute ciudate? Cum funcționează înșelătoria Wangiri

Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. INEDIT. Polițiștii sătmăreni, predică în fața altarului. Care a fost mesajul oamenilor legii"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre înșelăciune
Atenție dacă folosiți WeTransfer
Atenție dacă folosiți WeTransfer! O nouă tentativă de phishing

Închide