FOTO/VIDEO. Politicienii au acaparat Sâmbra Oilor. Partidele și-au căutat votanții pe dealul de la Huta

Festivalul Sâmbra Oilor a început într-o atmosferă încărcată electoral. Principalele partide politice s-au folosit de oportunitate pentru a face o demonstrație de forță. Susținători și militanți au împânzit zona de la Certeze, dublând numărul celor care participă în fiecare an la sărbătoarea oșenească. Nu a fost o ediție lipsită de scandal, așa cum se întâmplă de obicei în anii electorali. 

Faptul că ne aflăm în an electoral a fost cel mai bine evidențiat la Sâmbra Oilor, unde numărul de participanți a fost dublat de susținătorii, militanții și liderii politici care și-au petrecut ziua de duminică pe dealul de la Certeze.

Spre deosebire de alți ani, unii susținători și reprezentanți ai partidelor au renunțat la a purta însemnele electorale. Mulți dintre social-democrați au optat pentru port tradițional, au venit îmbrăcați în ie, în ton cu apelul la patriotism făcut la începutul campaniei electorale. În schimb, liberalii au venit cu deja tradiționalele fulare galbene.

PSD, tur de forță la Satu Mare. Viorica Dăncilă la Sâmbra OilorPartidul Social Democrat este cel care s-a mobilizat cel mai puternic. Premierul țării a fost cel care a condus delegația social-democrată la Satu Mare. Viorica Dăncilă a sosit încă de ieri în județ și a avut, alături de Orlando Teodorovici, discuții cu mediul de afaceri. În municipiu, premierul a fost așteptat de protestatari.

Alți demnitari social-democrați au ajuns și ei în județul Satu Mare pe parcursul dimineții de duminică, cu dorința explicită de a participa la festivalul oșenilor.

Premierul a fost așteptat de autoritățile locale și organizatori cu pâine, sare și cântece tradiționale.

Discursul oficialilor PSD s-a concentrat pe realizările guvernamentale și investițiile făcute și cele promise pentru județul Satu Mare și în special cele pentru zona Oașului.

Liberalii, descindere la Sâmbră, conduși de Vasile Blaga

Liberalii au fost și ei prezenți în număr mare la Sâmbra Oilor, alături de Vasile Blaga. Organizațiile din județ s-au mobilizat și ele, iar susținătorii și membrii PNL au vorbit celor prezenți la festival despre necesitatea schimbării actualilor guvernanți. Liberalii nu s-au sfiit să își arate culorile politice, așa că au purtat la gât fularele galbene.

Pro-România, mesaj pentru schimbare, cu tricolor și steag UE

Tot cu un mesaj pentru schimbare au venit la Sâmbră și cei de la Pro România. Reprezentanții partidului și simpatizanții au vorbit oamenilor despre realizările guvernelor Ponta, despre importanța alegerilor europarlamentare, dar și despre faptul că PSD nu mai reprezintă o opțiune pentru mulți dintre cei care susțin politicile de tip social-democrat.

Corina Crețu, comisarul european, a fost și ea alături de sătmărenii care au sărbătorit la Sâmbră. Crețu a vorbit în repetate rânduri despre modul în care țara are nevoie de fonduri europene pentru dezvoltare, iar actualul guvern nu a reușit să acceseze banii puși la dispoziția României de către UE.

Invitatul PMP: Fostul președinte Traian Băsescu

Nici cei de la PMP nu s-au lăsat mai prejos, mai ales că invitatul de onoare a fost Traian Băsescu, fostul președinte și actual candidat. La cortul formațiunii politice discuțiile au fost despre contextul internațional, complicat, a spus fostul președinte, cu o Rusie și o Germania cu interese comune.

Scandal cu iz  politic, în an electoral

Nu este pentru prima dată când cei prezenți la Sâmbră devin martorii tensiunilor politice. De data aceasta Corina Crețu a fost cea care a reclamat un comportament inegal când nu a fost invitată să ia cuvântul. În schimb, comisarul s-a descurcat, a luat microfonul și le-a reamintit organizatorilor că Sâmbra nu aparține politicienilor.

În ceea ce privește participanții la festival, nu toți au văzut cu ochi buni inflația de politicieni și susținători care au invadat spațiul dedicat sărbătorii câmpenești.Fii primul care comentează! despre "FOTO/VIDEO. Politicienii au acaparat Sâmbra Oilor. Partidele și-au căutat votanții pe dealul de la Huta"

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre PSD
Gabriel Leș, acid după Summit-ul de la Sibiu: ”Iohannis și-a atins scopul, România nu”

Închide