FOTO/VIDEO. Satu Mare, după carantina totală: Tot mai puțini pe stradă. Orașul, aproape pustiu

La ora 12 au intra în vigoare noile restricții. Astfel, deplasările, chiar și pe timpul zilei, vor fi limitate la cele în interes de serviciu, cumpărături, urgențe medicale, mișcare, dar doar în jurul locuinței, pentru asistarea persoanelor vârstnice, a celor cu dizabilități sau a copiilor și pentru nevoile animalelor de companie.

“Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței cu următoarele excepții, în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri, adică sunt permise doar deplasările pentru cumpărături, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, cele din motive justificate precum asistența copilului, a persoanelor vârstnice sau a celor cu dizabilități, activitățile în jurul locuinței, pentru mișcare, dar sunt excluse cele de echipă, deplasarea pentru donare de sânge sau în scop umanitare sau voluntar, pentru activități agricole sau comercializarea produselor agro-alimentare”, a spus ministrul Marcel Vela într-o conferință de presă susținută marți seara.

Deplasările în interes de serviciu se pot face și cu adeverință fără ștampilă.

La Satu Mare lumea s-a conformat relativ rapid, cel puțin în zona centrală. Dacă dimineața a mai fost ceva forfotă, pe ora 12, orașul era relativ pustiu, chiar dacă în continuare câțiva angajați, dar și vârstnici au mai fost pe stradă.

Persoanele fizice trebuie să prezinte declarațiile pe propria răspundere completate integral. Ele se pot completa pe suport de hârtie, dar și pe telefon sau tabletă, a spus ministrul.

A intrat în vigoare și programul pentru persoanele de peste 65 de ani

Circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani este permisă doar între orele 11 și 13 strict pentru cumpărături, urgențe medicale, mișcare, dar doar în jurul locuinței, pentru asistarea persoanelor vârstnice, a celor cu dizabilități sau a copiilor și pentru nevoile animalelor de companie.

Persoanele pot să se deplaseze în afara acestui interval dacă o fac în interes profesional, fie că vorbim de medici sau de agricultori.

 

Toate persoanele care revin în țară vor intra în carantină, a spus ministrul Vela. Măsura se va aplica și ea tot de mâine, de la ora 12.

 

Nu sunt singurele măsuri noi anunțate. Ministrul Vela a precizat că vom vedea cadre militare la frontieră, la obiectivele păzite anterior de jandarmi, dar și ajutând polițiștii și jandarmii la menținerea ordinii publice.

2 Comments on "FOTO/VIDEO. Satu Mare, după carantina totală: Tot mai puțini pe stradă. Orașul, aproape pustiu"

  1. La fel ca ieri era orașul , Politia sta in dum și oprește 30% , am fost la serviciu și pe o raza de 15km prin oraș nu m-a oprit nimeni deși am fost in mai multe zone ale orașului , dacă ne prefacem ca ne facem treaba mai bine sa scoată legea ca este aproape același lucru !

    View Comment
  2. Bună ziua astăzi 26 03 2020 am ieșit din casa la ora 17:00 sa fac ceva cumpărături urgente de care avem nevoie bine înțeles cu declarația pe propria răspundere la mine o simplă întrebare as avea:De ce prostituatele stau afară în zona barului Taxi Bar?? Pentru unii este lege pentru alți nu va mulțumesc

    View Comment

Tu ce părere ai?

Adresa de mail nu va fi publicată. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, alte jigniri sau injurii se vor sancționa cu cenzurarea parțială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta. Site-ul Presasm.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea revine integral autorului comentariului.
Mai multe despre coronavirus
Peste 2.800 de sătmăreni în izolare. Un bărbat a fugit, prins de Poliție și dus în carantină

Închide